Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...a czy możesz włączyć II bieg na postoju, następnie uruchomić silnik (na sprzęgle) i próbować ruszyć ???

Jeśli tak to prawdopodobnie pękł synchronizator (zgrzyty przy próbie włączenia biegu - brak możliwości wrzucenia biegu)

Skrzynia do naprawy lub wymiany :cry2:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
tak sprawdzałem na jesien. I jeszcze jedno wczesniej przed wymiana Lancuszka rozrzadu mialem tak ze czasem podczas jazdy 2gi bieg wyskakiwal mi samoczynnie ale zadko tak raz w miesiacu
Opublikowano

No to kicha, coś poważniejszego :cry2:

...furka niepewna, nie radziłbym się nią nigdzie wybierać :nienie:

Jak chcesz się upewnić to spuść olej ze skrzyni i zobacz jak wygląda, jak czarny i metaliczny - wszystko jasne

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano

victory44 - edytuj post (ikona zmień w prawym górnym rogu tuż pod tematem) - zaznacz jakiego modelu dotyczy Twoje pytanie (wybiera się z listy jak wciszniesz zmień po lewej stronie obok tematu).

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Witam

U mnie znowu nie wyskakiwały biegi ale już było słychać łożysko i także zdecydowałem się na wymianę bo koszt naprawy zamykał się w 600zł a tak kupiłem skrzynię za 250zł u gościa od razu zamontowałem i śmigam dalej :dance:

No ale do tds będzie trochę droższa.

Powodzenia

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam dokładnie taki sam problem jak autor postu, stał się to jakieś 4min. temu, ruszyłem spokojnie z jedynki, zapinam drugi bieg, gaz w podłoge i przy ponad 4000 obr. usłyszałem dźwięk jak by bieg wybiło i obroty poszły w góre tak jak bym wrzucił na luz. Beg 2-gi przepadł, wrzucam i nic się nie dzieje, tak jak by był na luzie, tak samo moge sobie wrzucać bez sprzęgła i też kompletnie nic się nie dzieje, reszta biegów działa elegancko. Co to może być? Czy opyla się to naprawiać czy kupić używaną skrzynię? Ile może kosztować wymiana skrzyni w przciętnym warsztacie?

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5