Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc, potrzebuje pomocy...

mam wyciek pomiedzy zbiorniczkiem wyrównawczym a górnym wężem podłączonym do niego jak na zdjeciu (zaznaczone czerwonym kółkiem). Nie mogłem nigdzie znaleźć schematu (lub part numberu) tego węża lub uszczelki ktora jest wewnątrz niego. Może ktos ma info dotyczące tej części ?

http://i58.tinypic.com/s4caoj.jpg

Z góry dzieki za pomoc

Silnik N42 BMW E46 318i 2002

Opublikowano
Zanim zaczniesz szukać węża sprawdź o-ring bo ja miałem taki sam problem, niepotrzebnie kupiłem nowy zbiorniczek wyrównawczy a potem okazało się że winny jest banalny o-ring w tym właśnie wężyku
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

Miałem podobny problem i też kupiłem nowy zbiorniczek wyrównawczy, podobnie jak kolega wyżej, a okazało się że winny był oring...

Oringi kupiłem 2 rozmiary: 16x2,5mm i 16x3mm. Włożyłem 16x3mm i jest ok, nic nie cieknie :cool2: