Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak duże spalanie to nie jest wina mostu-oleju itp. Gdyby tam szła strata mocy o tskich wartościach to z mostu byłaby piękna grzalka i smród. Moja miastowa jazda w zimie tyle nie bierze (318i)
Opublikowano

W niedzielę ruszyłem się trochę w trasę. Zrobiłem ok. 400 km.

Zwróciłem baczną uwagę na wskazania komputera i nie zaobserwowałem ani większego ani mniejszego zużycia paliwa.

Komp pokazywał 7,2-7,3 przy obciążeniu 4-ma osobami i prędkościach 100-120.

Może efekt mniejszego zużycia paliwa występuje tylko na krótkich, miejskich odcinkach...

Poobserwuję przez jakiś czas i napiszę.

Opublikowano

Mi jak jechaliśmy na wakacje 2600km w jedną stronę około, prędkości 100-130, średnia wyszła 8.2 w 4 osoby i auto załadowane właściwie na full jak tylko się dało.

Zmierz może na dystrybutorze ile ci spala bo komp może przekłamywać, ale da się to w razie W przeregulować z poziomu ukrytego menu. tylko pierw trzeba policzyć REALNIE spalanie.

pzdr. Łukasz

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napiszę jeszcze raz w tym temacie, też zalałem olej o takiej gęstości i spalanie się nie zmieniło.