Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z otwieraniem samochodu - może ktoś miał coś podobnego ?

W samochodzie jest zainstalowany alarm z centralnym zamkiem ( nie fabryczny ). Podczas otwierania z pilota,samochód się otwiera,ale za moment - sam ponownie się zamyka. Muszę wcisnąć pilota na zamknięcie (kierunki dadzą znać o zamknięciu - przy samoistnym zamykaniu,tego nie robią),i znowu wcisnąć przycisk otwierania.Wtedy,bryka się otwiera i już sama się nie zamknie. Zastanawiam się nad przyczyną takiego stanu rzeczy. Może ktoś,coś podpowie.

Z góry - dziękuję.

Opublikowano
Miałem coś podobnego jak rozkodował mi się alarm pojechałem do warsztatu gościu mi go zakodował od nowa i zaczęło się tak dziać w podobny sposób.Dzwoniłem do gościa na co stwierdził że to jest jakaś funkcja dozbrajania i żeby przypadkiem nie otworzyć samochodu.Tylko dodatkowo u mnie po odpaleniu silnika alarm sam ryglował drzwi żeby ich nie otworzyć w trakcie jazdy.Tylko u mnie było to troszkę inaczej. Co możesz sprawdzić to w siłownikach od centralnego są mikro włączniki jak coś jest z nim nie tak i dobrze nie styka dzieją się takie kwiatki jak zamykasz samochód to za chwile odbija i się otwiera co prawda przy otwieraniu się z tym nie spotkałem ale to zawsze coś.Na razie tyle mi przyszło do głowy.
Opublikowano
gdzieś umiera siłownik centralnego zamka. Mam to samo, w drzwiach przednich pasażera umierał mi siłownik i miałem dokładnie takie same objawy jak u Ciebie. Później siłownik zamykał wszystkie drzwi ale już nie miał siły i otwierał wszystko poza drzwiami przednimi pasażera.

http://www.motostat.pl/user_images/63835/icon4.png

Nawet najdalsza droga zaczyna się od pierwszego kroku...

Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi - poczekam jak coś klapnie na amen. Wtedy będę wiedział za co się zabrać. Wiem chociaż,na co zwracać uwagę.