Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przed chwilą wracałem autostradą w deszczu i dziwnie zaczął mi się zachowywać samochód. Przy jeździe na 5 około 120 km/h chciałem gwałtownie przyspieszyć i nacisnąłem gaz do oporu, a obroty gwałtownie skoczyły z 2 do 3,5 tyś. potem spadły znowu do 2000 i dopiero silnik zaczął przyspieszać? To samo dzieje na 4 , 5 i 6?

Co to może być? Uślizgu nie czułem, ani nie załączyły mi się żadne systemy antypoślizgowe (przynajmniej nic mi nie wyświetlało się na desce).

Czy macie jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Maciek

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Nie napisałeś nic o samochodzie (benzyna/diesel, automat/manual) ale jeśli masz manuala to prawdopodobnie wina sprzęgła które na wyższych biegach przy dużym obciążeniu zaczyna ślizgać.
Opublikowano

Witam,

Niestety. Sprzęgło się pożegnało:-( Jednak niesmak pozostaje. Co to za gówno BMW wkłada, że siada po 95 000 km?????

Aso zaproponowało mi lekarstwo za 7000 zł :-)

Na szczęście skończyło się na 3500.

Pozdrawiam

Maciek

PS. Silnik jest opisany w temacie. Skrzynia manual. Sprzęgło podobno wzmocnione. Uśmiałem się.

Pozdrawiam

Maciek

• Zarejestrowani
Opublikowano
Wszystko zależy od tego jak auto było eksploatowane... a pewnie kupiłeś używane. Więc nie wiesz, jak poprzedni właściciel jeździł i przebiegu też nie możesz być pewny.
Opublikowano

Przebieg w miarę pewny bo kupiony u Nas w salonie, od pierwszego właściciela i jeszcze z pakietem serwisowym (niestety nie rozszerzonym :-( ).

Trudno, dobre w tym to, że od razu zrobią mi uszczelniacze skrzyni bo zaczynały się pocić:-)

Gorsze, że dalej czekają tuleje pływające z tyłu i tarcze z przodu.

Pozdrawiam

Maciek

Pozdrawiam

Maciek