Skocz do zawartości

Ciężko pali po postoju. e-39 m47 2003r.136km.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnio zauważyłem,że Bunia ciężko pali po 5-dniowym postoju.Sprawdziłem od razu kody ale nic nie było. Wcześniej nic nie zauważyłem bo była palona codziennie. Paliwo w zbiorniku powyżej 1/4.Po odpaleniu wszystko jest ok. nic nie kopci ładnie przyspiesza,obroty wolne ładnie trzyma.Na forum znalazłem porady żeby zawór zwrotny założyć ale różne są opinie,więc nie wiem co z tym robić.

Opublikowano
Możesz założyć jak nie pomoże to można usunąć.Aku naładowany?
Opublikowano
  • Autor
Akumulator naładowany kręci jak szalony.Może jest coś na co trzeba zwrócić uwagę w liście danych,zanim okaleczę instalację paliwową.
Opublikowano
Licz sie z tym, ze to prawdopodomnie pompa...
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeżeli chodzi o odpalanie auta i nie działa to dobrze, to prawdopodobnie miałeś układ zapowietrzony. Myślę, że od samego stania pompie się raczej nic nie stało, a nawet nie powinno się stać jeżeli nawet na miesiąc auto zaparkujesz. Na sam początek polecam wymianę filtra paliwa, bo ponoć dzisiaj one zasyfiają się bardzo szybko.
Opublikowano
  • Autor
Ok. Dzięki jutro wymienię filtr i założę zaworek i odezwę się za jakieś 4 dni.
Opublikowano
wątpię by wymiana filtra pomogła.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam.

Odzywam się po moich testach,niestety wymiana filtra nic nie dała tak jak sugerował kolega z forum.

Natomiast podczas tych zabaw z odpalaniem odkryłem , że akumulator ,który wydawał się dobry i kręcił dobrze ma za słaby prąd

uderzenia co powoduje ,że ten pierwszy najistotniejszy kop podczas uruchamiania jest za słaby. Wymieniłem aku. na nowy o takich samych parametrach i jest o niebo lepiej.

Pozdrawiam.