Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,wie ktos co to jest? otwieram korek wlewu oleju na odpalonym silniku i jest takie lekkie stukanie ?

zaznaczę ze autko ma 112.000km przebiegu 100% oryginał.

Poprzednio miałem e92 330d z przebiegiem dużo większym i miała takie same objawy i w końcu pękną rozrząd :shock:

wymieniłem motor na prawie nowy z przebiegiem 12tys km i już tego nie miała.

A u was jak jest przy otwartym korku pufa? i stuka tak cichutko? :evil:

Opublikowano
Miałem tak w M57 i M57N2, czytałem na forach zagranicznych i też tak mają. Tego sie nie otwiera.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Hm mam nadzieje ze masz racje... jesteś pewny kolego

Ale tak jak mowie w poprzednim e92 tez miała takie objawy i w końcu pękł rozrząd :shock: może to zbieg okoliczności.

Ale po wymianie motoru juz tak nie robilo :8)

A mam kolegę który chce sprzedać e60 530 tez tak samo mu klepie na otwartym korku, klient przyjechał niby znawca i powiedział mu, ze łańcuszek rozrządu do wymiany :8) tylko ze on ma przebieg 260tk

Opublikowano

No nie może to być zasadą. Zerwanie łańucha to był zbieg okoliczności.

Miałem kiedyś również 325d 197KM m57N2 i też tak robiła. Miała przebieg 250k km jak ją sprzedawałem. Teraz ma 300k km i się nie zerwał łańcuch. Wiem, bo mam kontakt z człowiekiem, który kupił ten samochód ode mnie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

No i mysle ze u ciebie jest ok.

Sprawdź czy dźwięk nie cichnie po kilkukrotnym wciśnięciu pedału hamulca. Czasem pompka vacuum potrafi stukać.

Sprawdziłem tak jak mówisz i rzeczywiście znika ten dziwny grechot :!:

Opublikowano

houek

otwierałeś na zimnym czy rozgrzanym silniku ?

u mnie to jeszcze bufa tak dziwnie z korka dymek :roll:

Z autem ogólnie nic się nie dzieje, zapiernicza tak jak musi, silnik pracuje fajnie, ale ten niuans mnie denerwuje :!:

A doszczeglem go jak wymienialiśmy olej .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzałem na zimnym i ciepłym? Film jest nagrany na zimnym. Żaden dym nie leci.
Opublikowano
Byłem dzisiaj na serwisie z tym grechotaniem , powiedzieli ze to pompa vacum i nie ma sensu tego wymieniać bo może być taka sama sytuacja. Jeździć nic się nie stanie.... :8)
Opublikowano
Byłem dzisiaj na serwisie z tym grechotaniem , powiedzieli ze to pompa vacum i nie ma sensu tego wymieniać bo może być taka sama sytuacja. Jeździć nic się nie stanie.... :8)

No i u mnie jest podobnie, pompkę zakupiłem i czeka na okazję by ją wymienić. A, że na razie nic przy silniku się nie dzieję więc już rok tak leży. :wink:

Opublikowano

No i u mnie jest podobnie, pompkę zakupiłem i czeka na okazję by ją wymienić. A, że na razie nic przy silniku się nie dzieję więc już rok tak leży. :wink:

To szybko wymieniaj i pisz czy jest poprawa ;) Bo u mnie jest podobnie i nie wiem czy kupować vacum, a słychać tez po zakręceniu korka ale nie zawsze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popraw tytuł tematu bo skasuje . :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie w 335d tez jest taki stukot. moj mechanik powiedizal ze to normalne w tych silnikach.