Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest mozliwe zaprogramowanie lub zmiana we wlasnym zakresie ustawienia tak aby przy uruchamianiu auta nie trzeba bylo pamietac tylko od razu bylby w trybie EcoPro?
Opublikowano
Ciekawy jestem ile kosztuje urzadzenie do kodowania i zestaw uzytecznych kodow. Do Audi mam prywatnego vag-a i kody z forum i sam sobie modyfikuje. A jak nie daje rady to koledzy z forum z checia pomagaja:). A jakiego "prywaciarza" polecicie kolo wawy?
Opublikowano
Mi dwa razy w serwisie powiedzieli że nawet start stop nie mogą zakodować by zostawał wyłączony :duh:
Opublikowano
Ciekawy jestem ile kosztuje urzadzenie do kodowania i zestaw uzytecznych kodow. Do Audi mam prywatnego vag-a i kody z forum i sam sobie modyfikuje. A jak nie daje rady to koledzy z forum z checia pomagaja:). A jakiego "prywaciarza" polecicie kolo wawy?

ja robie wszystko w BimmerUpgrades, czyli u kolegi prmax'a

Opublikowano
A gdy juz sie zmodyfikuje co nie co na wlasna reke to serwisanci ASO nie beda chcieli skrocic gwarancji czy sie w niczym nie jorgna?:)
Opublikowano
Kodowanie to naprawde bulka z maslem. Kabelek kosztowal mnie chyba z $7, do tego licencja na program do kodowania to $40. I tyle. Kody sa opisane dosc jasno na wielu forach angielskojezycznych, aczkolwiek nie wszyscy czuja sie komfortowa kodujac swoje Beemki. Pisalem juz o tym zreszta na tym forum, watek nie znalazl odzewu. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Wszystko pięknie i ładnie... ale jeden błąd i samochód przestaje jeździć :D - znam taką jedną historię, zresztą byłem naocznym świadkiem...

Zalezy gdzie mieszasz. Kodujac modul radia nie zepsujesz silnika. Co najwyzej Zetki czy innego RMFu nie posluchasz...

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Prosze... tutaj.

Kiedyś było tak:

Opublikowano
Czy jest mozliwe zaprogramowanie lub zmiana we wlasnym zakresie ustawienia tak aby przy uruchamianiu auta nie trzeba bylo pamietac tylko od razu bylby w trybie EcoPro?

jedna uwaga do tego wątku: zakodowanie trybu ECO PRO od momentu uruchomienia silnika, spowoduje, że samochód zawsze będzie uruchamiał się z włączonym Auto Start/Stop, nie da sie wtedy zakodowac pamięci Auto Start / Stop. Czyli trzeba będzie zawsze po uruchomieniu silnika ręcznie wyłączać Auto Start/Stop...oczywiście to dotyczy tylko trybu ECO PRO

• 4 lata później...
Opublikowano

jedna uwaga do tego wątku: zakodowanie trybu ECO PRO od momentu uruchomienia silnika, spowoduje, że samochód zawsze będzie uruchamiał się z włączonym Auto Start/Stop, nie da sie wtedy zakodowac pamięci Auto Start / Stop. Czyli trzeba będzie zawsze po uruchomieniu silnika ręcznie wyłączać Auto Start/Stop...oczywiście to dotyczy tylko trybu ECO PRO

Nie zgadzam sie. Zaprogramowałem dzisiaj żeby po starcie silnika ustawiał się ostatni wybrany tryb jazdy. I jak jest wybrany Eco pro z wyłączonym Start/Stop to za każdym razem przy uruchomieniu silnika włącza się Eco pro z wyłączonym Start/Stop.

Opublikowano

Nie zgadzam sie. Zaprogramowałem dzisiaj żeby po starcie silnika ustawiał się ostatni wybrany tryb jazdy. I jak jest wybrany Eco pro z wyłączonym Start/Stop to za każdym razem przy uruchomieniu silnika włącza się Eco pro z wyłączonym Start/Stop.

Za pomocą jakiego sprzętu to zrobiłeś?

Opublikowano
Tak się zastanawiam ,po co komu w 2 litrowym dieslu z tryb ecopro? Tak jakby to paliło 20l na 100km.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A wiesz, odpowiem ci, abyś za dużo nie tracił czasu na myślenie o takich pierdołach, bo w życiu jednak są ważniejsze sprawy :wink:

Mam X3 2.0 d LCI (był taki fajny na stocku,a bardzo lubię X3, więc kupiłem u Sikory, do jazdy szybszej mam M3), pomodziłem go mechanicznie i wizualnie , ma dużo więcej jednak koników, niż seria, bo to nie tylko chip. Ale nie o to chodzi. Jak jedziemy na dwa samochody z naszymi przyjaciółmi, czy z kuzynem żony (maja auta benzyny max 150 km), ja sobie włączam wtedy tryb eco pro i turlam się razem z nimi w jakieś tam trasy , zapominając, że muszę tankować :mrgreen:

M3 jadąc do Bielska z mojej wioski i trochę wygłupiając się, zaprzyjaźniam się jednak ze stacją Shell, którą mam po drodze. Aby była jasność, odkąd mam dzieci, uwielbiam suvy, to moje drugie X3 (wcześniej X3 E83),ale z tego auta nie zrobisz wyścigówki, więc niech chociaż mało pali, a użyteczność i praktyczność ma zajebistą. :D

Jakby mnie było stać, kupiłbym nowe Cayene Turbo, wtedy połączyłbym użyteczność codzienną z sportowym samochodem i wtedy M3 bym sprzedał. Ale nie ma tak dobrze :cry:

A zresztą żonka ma Polo GTI plus Comsport i tego diabła nic w mieście nie przegoni :mrgreen: więc po cholerę dyskutować, kto co ma za silnik i ile to pali.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Nie wiem czym tu się cieszyć zaoszczędzonym litrem ropy na 100km? w aucie za niemałą kasę,Mojego po prostu tankuję i mam to gdzieś czy to 13l czy 17l.
Opublikowano
Może i tak ale nie zapominaj o extra efekcie żeglowania a tutaj "dziecko z podstawówki" już nie poradzi