Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poszukuje oparcia kanapy do mojej w popielatej skorze tylko to mi brakuje ro zmiany weluru. Mam kanape dzielona. Kupile raz niedzielona i montaz jej byl w zasadzie nie mozliwy. Znalazlem teraz dzielona na aukcji. Pochodzsca z sedan nje kombi bo ma boczki prostr a nie poszerzane u dolu ale sprzedajaxy mowi ze zaglowki wszystkie wchidza w siedzenie. U mnie tylko srodkowy jest montowany w oparcie natomiast lewy i prawy jest w podszybiu. Mam sedana oczywiscie i mam dylemat czy cos jeszcze nie bedzie oasowac. W ogole ime wersji wyszlo? Czyzby po lifcie w sedanie zaglowki wchodzily w siedzenie a u mnie przed lift w podszybie?
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano

Ja mam przed lifta dzieloną rozkładaną kanapę, Zagłówki wchodzą w oparcie wszystkie 3 szt. Teraz zakupiłem kpl tapicerkę z polifta też dzieloną i jest tak samo.

Weź pisz trochę uważnie na klawiaturze bo niektóre rzeczy trzeba kilka razy czytać żeby zrozumieć.

Opublikowano

To co ja mam wyjatkowy ze lewy i prawy zaglowek wchodzi mi za kanapa w podszybie? W bqgazniku widze je gdzie wychodza Kupie ja bo mam dosc szukania juz. Mam nadzieje ze wszystko inne pasuje. Zaglowki beda w kanapie to zaslonia dziury na zaglowki z tylu

sory za literowki ale z telefonu pisze bo w pracy mi zablokowali to forum .

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
Jeszcze jedno z tego co widze na zdjeciu to one maja po prawej stronje pas dla 3ciej osoby. U nnie jest on po lewej i nie wychodzi z oparcia jak w nowych tylko tak jak z zaglowkami z podszybia.
Opublikowano
U mnie jest tak ja u Ciebie. On jakoś z tyłu wychodzi. O ile dobrze kojarzę. Wiem że jakieś małe zapięcie jest na tej półce z tyłu ale dokładnie nie wiem bo nie miałem nieprzyjemności jechać z tyłu :)
Opublikowano
W wersji poliftowej (sedan, kanapa dzielona 1/3-2/3) środkowy pas wychodzi z podszybie (na kanapie masz dwie klamry - jedną małą, jedną zwykłą), tak samo zagłówki prawy i lewy - z podszybia. Jedynie zagłówek środkowy jest przyczepiony do części, która się składa.
Opublikowano

Dombrek ja mam sedan rocznik '96 i fabrycznie składaną kanapę tylną - wygląda to tak samo jak w polifcie, czyli prawy i lewy zagłówek są wkładane w prowadnice na podszybiu. Środkowy pas też wychodzi z podszybia, a przy siedzisku są do niego 2 klamry (mała i zwykła).

Pozdrawiam.

Opublikowano
Dombrek moze wlasnie jest jak piszesz tylko odwrotnie? bo ja mam tez przedlift i jest wlasnie z lewej z podszybia pas i zagłowki lewy\prawy z podszybia a kanapy ktorek kupuje maja zaglowki i pas w sobie, jesli nie zmienili mocowań to takie pierdoly jakos ogarne
Opublikowano
Moja to nieskładana kanapa przedlift '98 i pasy oraz dwa zagłówki wychodzą z półki tylnej.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Dombrek ja mam sedan rocznik '96 i fabrycznie składaną kanapę tylną - wygląda to tak samo jak w polifcie, czyli prawy i lewy zagłówek są wkładane w prowadnice na podszybiu. Środkowy pas też wychodzi z podszybia, a przy siedzisku są do niego 2 klamry (mała i zwykła).

Pozdrawiam.

A ja tak jak pisałem, wszystkie zagłówki są wkładane w oparciu. W przedliftowych starych siedzeniach miałem tak samo. A były to siedzenia oryginalne do tego auta potem nawet te zwykłe szmaciaki nie wychodziły w poliftach. Czyli różnie to jest w zależności od nie wiadomo czego ;)

Opublikowano
Srele morele zly jestem w chu j. Niby wszystko takie same a wszystko inne. Boczki maja inny ksztalt zupelnie. Nie sa tskie proste i inaczej osadzone. To tego juz widze ze mocowania oparcia maja grubsze tulejki i pewnie nie wejda a nie zdziwie sie jak w ogole nie beda pokrywac sie z mocowanjem w aucie. Jutro wyjdzie w praniu bo dziz tylko rozpakowalem i dam znac
Opublikowano
Nie pasuja zamykanje jest nawet inne. Bo bokach sa zamki a ja mam na srodku bolec ktory chowa sie w kanpe :/
Opublikowano
Pewny jesteś, że kupowałeś wersję sedan?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oparcia sedan a kombi poznasz po przyciskach do składania, sedany mają zamek na kluczyk do zablokowania, a kombi tego zamka nie ma, jest sama dźwignia do składania.

Do tego kombiak ma podłokietnik cienki, a w sedanie występuje w obu wariantach, tak samo możesz mieć zamki oparcia w podszybiu i wtedy 2 zagłówki masz na podszybiu, lub zamki są po bokach, i wszystkie zagłówki masz w oparciu. Niestety nie rozgryzłem nigdy od czego to zależy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
te wlasnie nie mialy kluczyka i mocowania po bokach byly ewidentnie kombi albo moze po lifcie pierdon wie w kazdym razie bez szans na montarz, zwróciłem sprzedajacemu niestety stracilem polowe kasy bo kupujacy zapierdal sie ze to sedan i ze to moja pomyłka, jako ze po za allegro zamowilem to nie wiele moglem zdzialać no cóz. i tak kolor sie róznil trochetakze teraz to chyba sie wkurze i kupie cały komplet z boczkami i fotelami bo tak w czesciach to do konca życia tego nie zmontuje.