Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszsystkich forumowiczów.

Od kilkunastu dni mam problem ze swoim BMW i szukam pomocy. Postanowiłem zasięgnąć jej u źródła, czyli na Waszym forum ;)

Zatem, sprawa wygląda następująco:

BMW e36, 320i, 92r, coupe bez Vanosa.

Pewnego dnia, samochód zaparkowałem, po czym po kilku godzinach chiałem odpalić, ale nic z tego. Kręci jak szalony, ale nie zapala.

Hol do warsztatu.

Mechanik sprawdza pompę paliwa (pierwsze podejrzenie) jednakże po podpięciu jej "na krótko" wszystko śmiga.

Po kilku dniach prób i wyszukiwania usterki okazało się, że wina leży po stronie czujnika położenia wału.

Zakupiłem nowy FACET Made in Italy, ale okazało się po wymianie, że samochód co prawda zapala na zimnym ładnie pracuje, po czym jak się porządnie rozgrzeje to gaśnie.

Mechanik postanowił schłodzić czujnik, po rogrzaniu silnika i okazało się, że BMW odpala......

Konkluzja mechanika:

Zakupiony nowy czujnik położenia wału do D........

Trzeba zakupić oryginalny.

Zatem, czy ktoś mógłby mi polecić, gdzie mogę zakupić oryginalny czujnik położenia wału do mojej e36???

Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszytkich posiadaczy BMW :)

Maciej

Opublikowano
Kolejny przykład gdzie czujnik wału zamiennik jest do niczego bmw nie lubi zamiennikow czy to sonda czujnik wałka czy przepływa tylko ori części nowe bądź używane dostaniesz je e aso lub na szrocie z rozbiórki.Podróbki nie działają lub działają krutko.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie to co pisze kolega.Twój przykład potwierdza regułę.

Twój silnik będzie na Boschu. Napisz w dziale giełda może ktoś z chłopaków co handlują częściami będzie miał używany. Nowy to koszt ok. 250.

PS.Zareklamuj tą podróbę-może kasę wyrwiesz.

PS2.Czujnik musi być od silnika M50, niektórzy sprzedawcy twierdzą, że M52 ma taki sam.Z tego co wiem to nie prawda.

ec2Wze6.jpg