Skocz do zawartości

Swap z m50b20 1x vanos na m50b25 non vanos - elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Wiem że jak nie ma vanosa to przy swapie na silnik z vanosem jest trochę dłubania przy elektryce, a jak jest w odwrotną stronę? Wystarczy że dam kompa od swapowanego silnika i niepotrzebne wtyki mogą zostać wolne? Czy muszę mieć całą wiązkę silnika bez vanosa? Auto jest powoli szykowane pod turbo także silnik bez vanosa chyba będzie lepszy do tego? Bo wiadomo że vanosy lubią siadać, w moim właśnie hałasuje już. Czy nie robi to większej różnicy i spokojnie mogę szukać na vanosie?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano
według mnie wiązka powinna być od dawcy,tym bardziej,że jeden mógł być na simensie a drugi na boschu

To po pierwsze a po drugie kość od sterownika moze mieć inaczej rozmieszczone piny. Szukałem opisu pinów ( po polsku) do sterownika bez vanosa na boschu motronic 3.1 ale nie znalazłem.

Ja bym nie kombinował, tez bałem sie wiązki i dlatego kupiłem taki sam silnik m50b20 i teraz załuje bo wiązka silnika nie jest az tak rozbudowana.