Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Przymierzam się do zakupu E32 - negocjuję na razie z właścicielem. Auto od co najmniej roku stoi na parkingu nie ruszane. Właściciel twierdzi, że jest w stanie idealnym - zadbane, uczciwie serwisowane, doskonale wyposażone, nigdy nie bite itd. I jestem w stanie mu uwierzyć, bo mimo brudu widać, ze auto w dobrym stanie i że jak jeździło to było dbane. Wyposażone bardzo porządnie - parktronic, servotronic, Nivo, skórzane wnętrze w naprawdę bardzo ładnym stanie. No i to V8 nie okaleczone podtlenkiem :-)

Jest tylko jedno Ale - ten rok stania pod chmurką - czego się spodziewać? Czego się obawiać? Co się mogło wysypać? Oczywiście biorę pod uwagę rozkręcenie hamulców i jeżeli nie wymianę, to porządne oczyszczenie. Oczywiście wymianę wszystkich płynów i porządne oczyszczenie wszystkich układów.

Ale czy jest coś, czego powinienem się bać bardziej niż standardowo? Jak np. Nivo znosi takie przestoje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej,

czy to e32 to przypadkiem 740i z Warszawy?

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

e32, do którego nawiązywałem w moim pytaniu, można na swój sposób nazwać ciekawym.

Więcej do poczytania o nim możesz znaleźć TUTAJ.

Na podstawie tego opisu możesz również część punktów do sprawdzenia zaadaptować do tej 730, którą negocjujesz.

W zasadzie, jak dla mnie, to w przypadku kiedy auto stoi pod chmurką przez dłuższy czas, najważniejsza jest blacharka.

e32 jest wrażliwa na spodach drzwi, przy wlewie paliwa, rant maski (ten od strony lamp).

pzdr

yaz

Opublikowano
W tej "mojej" blacharka wyglada bardzo w porzadku - ranty drzwi i okolice wlewu paliwa, na masce oprocz zaprawek na typowych sladach z jazdy w trasie, nic niepokojacego. Dlatego martwi mnie ewentualne uszkodzenie elektryki, hydrauliki i hamulcow/zawieszenia