Skocz do zawartości

Lubuskie Zielona Góra wypda zaplon na LPG /Pozycze cewki :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z wypadającym zapłonem na LPG przy wysokich obrotach (na benzynie jest ok), prawde pisząc silnik do remontu bo bierze olej (sporo niebieskiego dymu), ale nie jestem pewien czy problem nie jest związany z cewkami (swiece wymienione), może ktoś moglby uzyczyc dla testu 4 swoje na podmianę ?

Pozdrawiam

Edytowane przez technic
Opublikowano
Zapraszam do Lubina, to raczej nie cewki

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano

znibi na ewentualna podmiankę, czy może macie u siebie jakiegoś dobrego mechanika ? :)

danielxc717 no właśnie tak około 4 tys i powyżej (chociaż zdarza się sporadycznie ze pójdzie bez problemu), jakieś sugestie ? - tak jak pisałem na benzynie problem nie występuje (ale dodam, ze w mieście pali bardzo dużo benzyny - chociaż to może być wina bardzo krótkich odcinków i sporej ilości świateł). Jeśli chodzi o gaz to wymienione filtry + był regenerowany parownik (wymiana membran).

No i niestety tak jak wspomniałem auto puszcza duuze ilości niebieskich oblokow, glownie przy ruszaniu, ma ktoś namiar na jakiś dobry i w miare tani warsztat od n42 ? - obawiam się ze do zrobienia zarówno uszczelniacze jak i pierścienie...

Opublikowano
Może masz racje, gazownik ostatnio ze mna jezdzil i slabo auto reagowalo na regulacje, tyle ze stare swiece były okopcone, trzeba wiec chyba zacząć od postaw - wyeliminować kopcenie, a potem wziąć się za gaz (bo graty raczej sa ok - wcześniej dawaly rade). Dzieki w takim razie wszystkim za chec pomocy, trzymajcie kciuki zebym wyrobil finansowo i jak ktoś ma kogos z okolic do polecenia niech pisze, pozdrowki
Opublikowano

Mogę Ci pomoc w diagnozie... Podlaczales kompa?

Mam w Głogowie mechanika co uszczelniacze za 400zl wymienić ;)

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano

Podłączałem, jedyne błędy jakie aktualnie wskakują to gdy się pomimo przycinania dalej "ciśnie" na LPG - wypadanie zapłonu głównie bodajże na 2 cylindrze - nie mam lapka, a jedynie kabel wiec diagnostyka jedynie jak gdzieś pożyczę komputer ;)

Rozumiem, ze masz jakiegoś mechanika który wymienia bez sciągania głowicy ? Sprawdzony ? Jak możesz upewnij się czy by się podjął ewentualnie proszę o namiar tutaj bądź poprzez prywatną wiadomość, pozdrawiam

Opublikowano
Gościu to robi w garazu,. Wymieniał mi i mojemu koledze, juz kilka tysięcy. I ani grama oleju nie spalił. Jak będziesz zdecydowany to pisz na pw zapytał.

Opublikowano

Wypadanie zaplonu to jednak cewki.

Dzisiaj sprawdzilem mam 3 boscha i 1 era.

Na pierwszym cylindrze byl bosch, po odlaczeniu prawie 0 reakcji, kolejne cylindry po odlaczeniu widoczne roznice.

Przelozylem drugiego boscha i podobne dzialanie, dopiero gdy na pierwszy cylinder dalem cewke ery po odpieciu byly wieksze roznice w pracy silnika. Tak jakby fajka lepiej trzymala.

Przed podmiana auto na 2 biegu mialo problem przekroczyc 4 tys obrotow, teraz dochodzi do 5... wyglada wiec, ze to wina cewek/fajek i moze warto wziac odrazu 4 jednej firmy.

Mam okazje kupic tanio komplet 4 sztyk BREMI, czy sa one warte zakupu, bo raz czytalem ze wadliwe byly bosche, a drugi raz ze wlasnie BREMI ?