Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar sobie sprawić BMW E-39 :) jednak nie znam sie na tych autkach na tyle aby dobrze ocenić stan techniczny i nie kupić "kota w worku" :( Czy jest ktoś chetny aby mi pomóc sprawdzić autko przed zakupem? Jestem z okolic katowic

Opublikowano
Witam mam do sprzedania E39 W super stanie ,sprzedaje z powodu wyjazdu do USA ,autko zciagniete na wlasne potrzeby nie na handel -goraco polecam sprzadz linka jesli jestes zainteresowany daj meila wysle Ci zdjecia.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=25602

--pozdrawiam :)

Z opisu fajne auto tylko chyba z cena przesadziłeś :wink:

Opublikowano
Tak jak powiedzial andrzej powodzenia z takim autkiem ja znam stan mojego auta ,rok czasu poza czojnikiem abs nic nie robilem przy nim (no oczywiscie oprócz przegladu) i zaufaj mi widzialem autko za 25 tys. po przejechaniu sie nim zauwarzylem duza roznice a co dopiero wyjdzie za jakis czas.
Opublikowano

zupelnie sie zgadzam z slamcity.

Po pierwsze auta zadbane są w cenie i szybko znajdują nowego właściciela, po drugie auta z tego samego rocznika tańsze są.... delikatnie mówiąc zaniedbane. Nie można kierować się tylko cena przy zakupie auta. Należy nieco przeanalizować cala transakcje, czy warto dać nieco więcej i mieć porządne zadbane auto, czy lepiej kupić taniej ( nie wspominam już o hiper okazjach) i tułać się od warsztatu do warsztatu...

Przebieg tez nie mowi o wszystkim. czy 200 tys w takich autach jak BMW, Mercedes, Audi itp to duzo? Oczywiscie,ze nie jest to juz pierwsza mlodosc auta, ale przy odpowiedniej konserwacji i pzregladach tych auto spokojnie można przejechac drugie tyle, bez remontu motoru.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja wlasnie kupielm E-39 z 97 roku. Autko bardzo zadbane, motorek w bardzo dobrym stanie jak i cala reszta.

Ale moja mala rada - sprawdz oprocz mechaniki dokladnie dodatkowe wyposarzenie. Czego mozna sie spodziewac w tych autkach - chodzi mi glownie czy ma bajery takie jak Check-Control czy Onboard Computer - sa to bajerki ale bardzo ciesza oko :). Czesto przy ogladaniu auta czlowiek dostaje zauroczenia jak widzi taka fure i nie zwraca uwagi na takie detale :)

Opublikowano
zupelnie sie zgadzam z slamcity.

Po pierwsze auta zadbane są w cenie i szybko znajdują nowego właściciela, po drugie auta z tego samego rocznika tańsze są.... delikatnie mówiąc zaniedbane. Nie można kierować się tylko cena przy zakupie auta. Należy nieco przeanalizować cala transakcje, czy warto dać nieco więcej i mieć porządne zadbane auto, czy lepiej kupić taniej ( nie wspominam już o hiper okazjach) i tułać się od warsztatu do warsztatu...

Przebieg tez nie mowi o wszystkim. czy 200 tys w takich autach jak BMW, Mercedes, Audi itp to duzo? Oczywiscie,ze nie jest to juz pierwsza mlodosc auta, ale przy odpowiedniej konserwacji i pzregladach tych auto spokojnie można przejechac drugie tyle, bez remontu motoru.

Pozdrawiam

Oczywiście a najlepiej nowe z salonu bo wtedy na pewno bedzie dobre no nie :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mecik auta z salonu też czasami są niezbyt dobre ( aby nie daleko szukać problemy z silnikami M3 E46 ), albo jakieś przekręty salonu ( samochody po stłuczkach, odmalowane albo przebijanie roku produkcji ). Do kupna samochodu trzeba podchodzić z głową, może się trafić super okazja ale zazwyczaj sprzedający wcale nie jest idiotą i jak sprzedaje coś taniej to jest ku temu powód ( tylko trzeba uważnie szukać ).
Opublikowano

Po prostu rynek robi sie u nas taki, jak w Niemczech. Rok produkcji pojazdu zaczyna odgrywac coraz mniejsza role, na rzecz stanu technicznego i udokumentowanej przeszlosci samochodu.

A samochody z duzymi pojemnosciami silnikow sa czesto tansze, niz z malymi/srednimi, szczegolnie jezeli sa bardzo zaniedbane i wymagaja duzego wkladu finansowego 'na dzien dobry'.

Naprawde, mozna kupic i 20-letni samochod, przy ktorym poza wymiana materialow eksploatacyjnych nie bedzie nic do roboty (jak chociazby moje E30), mozna tez kupic samochod 2-letni, ktory wymaga wlozenia kilkunastu tysciecy zlotych, zeby w ogole zaczal jezdzic.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ja wlasnie kupielm E-39 z 97 roku. Autko bardzo zadbane, motorek w bardzo dobrym stanie jak i cala reszta.

Ale moja mala rada - sprawdz oprocz mechaniki dokladnie dodatkowe wyposarzenie. Czego mozna sie spodziewac w tych autkach - chodzi mi glownie czy ma bajery takie jak Check-Control czy Onboard Computer - sa to bajerki ale bardzo ciesza oko :). Czesto przy ogladaniu auta czlowiek dostaje zauroczenia jak widzi taka fure i nie zwraca uwagi na takie detale :)

co do check-control to jest to z tego co wiem standart oraz komputer pokladowy tez.......??Moj ma znacznie wiecej np.pdc ,skora i inne jak ktos zainteresowany dokladnie opisze na meila.Pozdrawia :wink:

Opublikowano

Niestety Check-Control i OBC (wersja z przyciskiem na dzwigience od kierunkowskazow) figuruje jako dodatkowe wyposarzenie - przynajmniej w rocznikach '97. Moze pozniej firma BMW stwierdzila ze to wstyd kazac sobie placic za takie rzeczy. Nawet czujnik deszczu nie byl wtedy w standardzie. Ale to nic jesli sie widzi w takim aucie tylne szyby na korbce a za to jest automatyczny szyberdach i PDC.

Ja kupujac autko przymknalem oko na brak tych bajerow, ale tylko dlatego ze auto bylo w bardzo dobrym stanie jak na 9 lat i do tego z malym przebiegiem. Moze teraz uda sie to jakos domontowac :) - Jesli ktos ma na zbyciu to z checia kupie :).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Niestety Check-Control i OBC (wersja z przyciskiem na dzwigience od kierunkowskazow) figuruje jako dodatkowe wyposarzenie - przynajmniej w rocznikach '97. Moze pozniej firma BMW stwierdzila ze to wstyd kazac sobie placic za takie rzeczy. Nawet czujnik deszczu nie byl wtedy w standardzie. Ale to nic jesli sie widzi w takim aucie tylne szyby na korbce a za to jest automatyczny szyberdach i PDC.

A jest gdzieś dostępny wykaz/opis wyposarzenia standardowego dla 520 albo 528 E-39 ?

Opublikowano

A jest gdzieś dostępny wykaz/opis wyposarzenia standardowego dla 520 albo 528 E-39 ?

Przyłączam się do pytania :arrow:

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
mecik auta z salonu też czasami są niezbyt dobre ( aby nie daleko szukać problemy z silnikami M3 E46 ), albo jakieś przekręty salonu ( samochody po stłuczkach, odmalowane albo przebijanie roku produkcji ). Do kupna samochodu trzeba podchodzić z głową, może się trafić super okazja ale zazwyczaj sprzedający wcale nie jest idiotą i jak sprzedaje coś taniej to jest ku temu powód ( tylko trzeba uważnie szukać ).

Andrzej a widzisz te buzke :mrgreen: bo chyba nie zlapales mojej aluzji .pozdro z RPA dla wszystkich kolesi z tego forum jeszce miesiac i w domu a wtedy z powrotem bede b. aktywny na tej stronce pa kubusie