Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam BMW E60 3.0 218km 2003r 270tys km.

Witam mam ogromny problem jeżdżę autem dożo po autostradach w Niemczech, problemem jest gaśnięcia auta tzn :

Normalnie odpala od pierwszego kopa, po przejechaniu 10km lub nawet 100km potrafi mi zgasnąć na autostradzie przy jeździe 120-220km/h gdy zjadę na bok szybko i przekręcę kluczykiem wszystko wraca do normy gdy, ostatnio przejechałem odkurzyć auto i jak skończyłem chciałem odpalić i nic , tylko kręcił i tak w kolko po półgodzinie odpalił normalnie. Czasem wracając do Polski 600km i powrotem wszystko ok, ale coraz częściej ma taki trzaski, może ktoś coś podpowiedzieć? W ostatnich czasie wymieniałem konwerter itp co zostało zrobione jest w linku w zdjęciach może coś podpowie? Pozdrawiam

Byłem raz u jednego elektryka w Szczecinie lecz powiedział ze dopóki nie padnie to ciężko znal esc przyczynę, ( nie widzi żadnych błędów ) podłączany był kilka razy pod komputer

http://olx.pl/oferta/bmw-e60-3-0d-218km-CID5-ID5jikr.html

Opublikowano

Kolego miałem to samo, dwie wizyty w aso Auto Rawski i faktura 3700 nie załatwiły sprawy.

Dopiero po trzech miesiącach i wizyty w Auto Clasic Raszyn P. Adam ogarnął temat w 30min.

Przyczyna leży przy połączeniu komputera z kośćmi ale po odpięciu trzeba robić procedurę startu.

Tak było w moim przypadku :D

Opublikowano

Witam

Miałem podobny problem w poprzednim aucie . E46 330d. Czasem auto nie mogłem odpalić, czasem gaslo w czasie jazdy... Szukałem przyczyny wszędzie... Okazało się że to pompą paliwa podprogowa.. zawieszala się... Wymiana pomogła... Może warto sprawdzić dopływ paliwa itd...

Opublikowano
Hm, ok przewody to zgłoszę niech sprawdza, a co pompy tez sprawdzę ale powiem ci ze jak niechciał mi odpalić pol godziny (wtedy) to jak przekręcałem kluczyk w stacyjce to czułem w rurce ciśnienie paliwa jak by chciał pchać ( chyba ze fakt zawiesza sie czasami) , najlepsze to jest ze jechałem dziś 420km non stop na tempomacie zjechałem się załatwić ,nie gasiłem silnika wyszedłem z auta w strone bagażnika a auta nagle same zgasło.. dziś w czasie jazdy tez miał z 2 razy takie szarpniecie mocne ale to chwilowe i koniec, jutro prześle zdjęcie jaki błąd czasem wyskakuje jak zgaśnie mi całkowicie silnik. Pozdrawiam
Opublikowano
Jesli znów nie będzie chciał ci odpalić - zdejmij górną osłonę silnika (tą, która dotyka maski) i powiedz, czy przeszło?
Opublikowano
Sprawdź IBS, miałem podobna sytuację. Kolega z forum podpowiedział żeby odpiąć kabelek od minusowej klemy - pomogło. Potem wymiana IBS kasowanie błędów i jeździ normalnie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego mam bardzo podobny też gaśnie podczas jazdy i odpala bez problemu.

Walczę z tym już prawie rok i nadal nic .Zero błędów serwisy aso i mechanicy nie mogą mi pomóc.

Napisz jakie miałeś objawy i czy wywalało jakieś błędy.

• 6 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@maciek114107 to może być wszystko. Na początek zczytac błędy inpa lub ista i dalej sie zastanawiać.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!