Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś od rana nagle przestał nadawać mój zestaw głośnomówiący :(. Sprawdziłem komputerowo, brak błędów. Bluetooth nie nadaje sygnału. Chetnie bym się dostal do niego ale nie wiem gdzie jest. A może wystarczy wyjąć bezpiecznik, żeby się zresetował?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Modul MULF jest pod oslana podlogi z przodu bagaznika. Musisz polozyc oparcia siedzenia i wyciagnac nity plastikowe ktore trzymaja filz. Wyciagnij kable, duzo osob pisze ze pomaga, bezpiecznik tez powinien zadzialac. Jak jedno nie zadziala to sprobuj drugie :)

Na samym doke jest link z rozwiazaniem problemu

viewtopic.php?f=73&t=250421&hilit=+mulf

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
bezpiecznik tez powinien zadzialac. Jak jedno nie zadziala to sprobuj drugie :)

Dzieki, niestety wyjęcie bezpiecznika nic nie dało. Jutro "drugie". Ktoś mi mówił, ze w kombi modul jest na lewym nadkolu, prawda to? Odłącze zasilanie, kable etc. na jak długo?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Modul MULF jest tam gdzie Ci napisalem.

Odlacz wszystkie kabke, poczekaj 5min. dla pewnosci i podlacz spowrotem. Sam problemu nie mialem wiec dokladniej nie moge Ci tego opisac.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Czasem wystarczy wykasować telefon i ponownie sparować z autem.
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Czasem wystarczy wykasować telefon i ponownie sparować z autem.

nie da rady, bo auto "nie jest widoczne" . Próbowałem.

Niestety, odłaczenie kabli (biała kostka z kablami) na module też nic nie dało. Chyba jednak MULF padł. Pozostał mi "hard reset" czyli odłączenie akumulatora. Tylko czy to jest bezpieczne? Na jak długo? Co się może rozprogramować? W sobotę jadę do Chorwacji, więc może lepiej nie ryzykować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pewno data i godzina ale zdazaja sie tez inne przypadki wiedz przed trasa bym nie ryzykowal. Poza tym jak odlaczyles kable to powinno zadzialac bo prad juz nie dochodzil. Sprobuj po trasie z akumulatorem a jak nie zadziala to penie nowy jest potrzebny. Jest szansa ze moze tylko sie cos rozkodowalo ale niw wiem czy jest to mozliwe :)

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg poradników do naprawy serii 90 (jest już nawet w wersji polskiej) odłączenie akumulatora jest nakazywane do znaczniej ilości prac naprawczych - nie tylko elektrycznych. Wyciąganie wtyczek zasilających z modułów bez odłączenia akumulatora jest bardziej ryzykowne. Odłączenie akumulatora powoduje konieczność ustawienia zegara i kasuje część danych z komputera pokładowego. Zalecam odłączanie klem akumulatora w sposób zdecydowany, aby zminimalizować ryzyko wygenerowania błędów. Zatem wskazane jest sczytanie błędów przed odłączeniem i sprawdzenie po podłączeniu akumulatora, czy nie pojawiło się coś nowego.