Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich !!! Mam problem z uruchomeniem, problem polega na tym że rozrusznik nawet nie tyknie mimo to że na kródko kręci (przy zwarciu plusa z rozruchowym). Czy ogólnie prąd od stacyjki do rozrusznika idzie przez przekaznik? Słyszałem że imobilaizer ale ten odcina paliwo a nie dopływ prądu do rozrusznika, jakie mągą być powody? Pmóżcie bo mnie już ręce opadają a mam jeszcze kilka problemów... :mad2:

Proszę o bardziej rzeczowe nazywanie usterki w tytule tematu.Poprawiłem.

Edytowane przez przemo82
Opublikowano
sprawdzałem te bezpieczniki bezpośrednio za prąd do rozrusznika nie odpowiadają, ale dzięki temu znalazłem przyczynę nie działaniającego komputera i klimy :D bezpiecznik 31 :oops:
Opublikowano
jesteś 100% pewny? Pytam bo kilku mechaników powiedziało że odcina paliwo a nie prąd do rozrusznika, czyli odpali na jakieś 3 sek. i gaśnie, ale tak jest w innych samochodach np: vw. Dlatego chciałem wiedzie na 100% bo wtedy będę wiedział co dalej robic. A jeżeli to immo to co oprócz kluczyka, ews i ews II trzeba jeszcze wymienic?
Opublikowano

Immo w bmw odcina iskre paliwo i rozrusznik.

To vw odpala na chwile i gasnie ale nie bmw.

W sklad immo wchodzi:

Sterownik silnika, Sterownik EWS za schowkiem, Antena przy stacyjce i pestka w kluczyku

E38 728i 1999r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jestem pewien.Stacyjkę można przekręcić w poz. rozruchu, a rozrusznik milczy.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Panowie dziękuje wam za wszelkie informacje wkońcu udało mi się uruchomic, problem był w kluczyku a polegał na tym... aż wstyd pisac bo to moja wina, w kluczyku jest ten malutki magnez?? kodek? zmieniając kluczyki zamieniłem te kostki i dlatego mi nie odpalał, a zmyliło mnie wiele rzeczy dlatego że robie swapa którego jeszcze chyba nikt nie robił. Wywaliłem 1.8 tds a wsadziłem 2.8... co za tym idzie szereg prób i błędów... ale to nie miejsce na ten temat opiszę cały przebieg jak skończę projekt. Jeszcze raz dzięki. :cool2: :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
malutki magnez

A cóż to takiego?

W kluczyku z tego co wiem jest kość immo.

ec2Wze6.jpg