Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z pilota otwierają się wszystkie szyby ale jak chce zamknąć szyby z pilota to zamykają się tylko dwie z przodu. Co to może być ? Problem dotyczy Bmw e46 coupe.
Opublikowano
W standardowcyh ustawieniach właśnie jest porażka u mnie to samo wszystkie się otwierają ale zamykają tylko przednie , nawet jak chce zamknąć tylne szyby to muszę trzymać przyciski aż się do końca szyba zamknie porażka :/
Opublikowano

Z tego co czytałem (a i sprawdziłem kodując na wszelkie możliwe sposoby) to w Coupe nie da się ustawić zamykania tylnych szyb z pilota. Ponoć wynika to z braku czujnika przycięcia palców przy tylnych szybach - z tego też wynika konieczność trzymania przycisku przy zamykaniu.

Chociaż jeden znajomy twierdzi, że u niego się dało, możliwe więc, że zależy to od auta. U mnie nie było szansy tego ustawić, wyłączyłem więc otwieranie tylnych szyb.

Opublikowano

Dla uscislenia.

Kilka dni temu zaprogramowalem zamykanie tylnych szybek tak, aby zamykaly sie razem z dachem, szybami przednimi i lusterkami. Fabrycznie otwieraly sie tylko z pilota.

Opublikowano

Zapytam raz jeszcze: mowa o coupe?

Jeśli tak to powiedz napisz co zmienialiście albo najlepiej wrzuć cały FSW_PSW jeśli robiliście NCS-em.

Opublikowano

Trzeba przekodować szyby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Też tak miał i zrobiłem odwrotnie , otwierają się z pilota tylko przednie a zamykają wszystkie 4.

Dodatkowo aktywowałem taki bajer że jak mam otwarte drzwi to mogę z konsoli bawić się szybami bez kluczyka w stacyjce !!!!!!!!!!!!.

mikimisz ja mam COUPE

A co ciekawe to można zrobić tak ze jak wciśniesz 2 razy przycisk otwierania pilocie to po złapaniu za klamkę szyba kierowcy opada a fotel ustawia się do danej pozycji.

Wsiadasz zamykasz drzwi a szyba sama się zamyka.

Opublikowano
Trzeba przekodować szyby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Też tak miał i zrobiłem odwrotnie , otwierają się z pilota tylko przednie a zamykają wszystkie 4.

Dodatkowo aktywowałem taki bajer że jak mam otwarte drzwi to mogę z konsoli bawić się szybami bez kluczyka w stacyjce !!!!!!!!!!!!.

mikimisz ja mam COUPE

A co ciekawe to można zrobić tak ze jak wciśniesz 2 razy przycisk otwierania pilocie to po złapaniu za klamkę szyba kierowcy opada a fotel ustawia się do danej pozycji.

Wsiadasz zamykasz drzwi a szyba sama się zamyka.

No super, ale może zamiast rzucania ogólników ("Trzeba przekodować szyby!^n) i miliona wykrzykników napisałbyś CO KONKRETNIE ZOSTAŁO ZMIENIONE. I jaką masz wersję modułu komfortu.

I weź klawiaturę przeczyść bo zdecydowanie Ci się na "!" zacina.