Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 pozycja po otwarciu Twojego linku to film "klekotanie boćków" :mrgreen:
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Poszukaj sobie filmow jak w tdsie brzmi klekoczacy dwumas, ja tak mialem i na poczatku tez myslalem ze to z silnika...
Opublikowano
No właśnie kolego dwumas miałem wymieniany jakieś 1,5 miesiąca temu razem z uszczelkami kolektora wydechowego. Także dwumas wykluczam, gdzieś wyczytałem że takie dźwięki wytwarza koło pąsowe, niby od góry wygląda ok, ale dla głębszej diagonozy należałoby je wyciągnąć, ostatnio przy regeneracji alternatora elektryk powiedział że muszę wymienić napinacz paska, ten amortyzatorek
Opublikowano
Wymien, ja u siebie z tym chwile zwlekalem i przy ktoryms odpalaniu rozlecialo mi sie ramie napinacza cale....Szczescie ze nie w czasie jazdy bo by pewnie po chlodnicy i wiatraku bylo....
Opublikowano
Wymienię jak tylko wrócę z nad morza, dzisiaj po odpaleniu zauważyłem że klekotanie pojawia się po ok 1 minucie na zimnym silniku, czy tak może się zachowywać te koło pąsowe??? Czy powinno od razu po odpaleniu????