Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Zauważyłem, że w mojej jedynce podczas rozruchu silnika towarzyszy 1-2 sec "warkot". Dzieje się to gdy silnik jest zimny. Nie zauważyłem tego problemu podczas ponownego rozruchu. Byłem na osłuchu silnika w ASO, powiedzieli mi że nie słychać stuku łańcucha. Silnik pracuje normalnie. W załączniku przesyłam filmik z dźwiękiem. Ma ktoś lub miał podobny problem?

Opublikowano

witam...

posiadam ten sam silnik i na zimnym tez tak warkocze przy rozruchu... chociaz to bardziej dochodzi jakby z tlumika wg. mnie.

albo oboje mamy cos spaprane albo one poprostu tak maja :D

Opublikowano (edytowane)

Witam :)

Nie chcę Was straszyć ale u mnie było podobnie aż po 2-3 miesiącach zmienił się w istnego diesla kle kle :)

Co się okazalo no niestety :(

rozciągnięty łańcuch rozrządu więc radze się tym jak najwcześniej zająć bo można sobie narobić więcej szkód. Ja niestety tak miałem oprócz rozrządu do wymiany miałem nieoczekiwana wymiana VANOSÓW :((((((

Łańcuch + wymiana u mojego mechaniora 1.3 k zł więc jeszcze ujdzie ale nowe VANOSY to już tylko dostępne w ASO i te 1.3k za sztuke trochę boli po kieszeni. Po wymianie dbać o olej (dobry syntetyk i wymiana co max 12 k km i powinno być ok

Jeszcze jedno sprawdźcie czy jeżeli odpalicie samochód po nocy i powiedzmy pochodzi z 2-3 minuty i go zgasicie to czy ponownym odpaleniu znowu słychać ten "chrobot".

Pozdrawiam Marek

Edytowane przez mkmarekk39
Opublikowano
Po 2-3 minutach pracy silnika wyłączyłem silnik oraz uruchomiłem go ponownie. Dźwięk "chrobotania" się nie pojawił. Może coś z pompą olejową? Czy tą dywagację odrazy można odrzucić? W ASO BMW za wymianę całego rozrządu śpiewają sobie 7 tysięcy. W ASO Bosch Service 4 tysiące...
Opublikowano

dokładnie kolego Taucher miałem na myśli całość zestaw (szyna,łańuch,napinacz) komplet SWAG-a wyszedł mnie 450 zł w InterCarsie +550 wymiana .

hmmm nie chce prorokować ale u mnie były takie same objawy podjedź do mechanika niech osłucha stetoskopem pokrywę zaworów. U mnie był odgłos jakby ktoś nawalał młotkiem :)

co warsztatów każdy ma swoje zdanie : w ASO i Boschu masz pięknie schludnie i pachnąco ale nie to jest w tym najważniejsze. Jeżeli masz dobrego mechanika niezależnego to bym się nie zastanawiał a ceny będą napewno niższe

tutaj odgłos mojej jedyneczki przed naprawą http://www.youtube.com/watch?v=Ju1_zACqDrE&feature=youtu.be

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
kolego miałem odpisać wcześniej, ale zapomniałem. filmik jest prywatny, zmień ustawienia udostępniania bo z chęcią posłucham Twojej jedynki :-)