Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAJCIE !!!!

Mam pewien problem z dźwiękiem wydobywającym się podczas pracy silnika. Już pewnie wiele było takich postów, ale sam nie moge znaleźć odpowiedzi na to. Wysyłam filmik, może to w jakiś sposób pomoże Wam , nakierować mnie i mi jakoś pomóc. Przebywam w Niemczech , więc będzie mi łatwiej jak już będę znał diagnozę naprawy!! Proszę was o pomoc i czekam na odpowiedzi, pozdrawiam Grzesiek!!!!

Edytowane przez GREGOR 13
Opublikowano

Widzę, zainteresowanie jest bardzo duże.... !!! Mam pytanie, czy to ten element nr 6 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40 daje już o sobie znać, i czy mogę dalej tak jeździć, bo te dziwne dźwięki mam już dość długo !!!! Jak ktoś wie, to proszę o informacje, pomoc.

Bo sugestie na temat PISOWNI TEMATU to kolega marcin5001 niech zostawi dla siebie !

Grzesiek

Opublikowano
Wygląda to na DIS-ę, miałem podobnie w swoim, z tym że w 6-cyl. DIS-a jest inna. Możesz spróbować ją wyciągnąć i jeśli się da to rozebrać. Pewnie już są trzpienie mocujące wyrobione i klapka wpada w drgania. Jeśli się nie uda skasować luzów, to najlepiej wymienić.
A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano
Ja już dłuższy czas to słyszałem, ale nie przejmowałem się . Dopiero jak zacząłem szukać na forum, to teraz się już przejmuję.