Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Parę dni temu wymieniłem komplet sprzęgła + dwumasę. Wczoraj na wyłączonym silniku zaóważyłem, że podczas naciskania sprzęgła słychać dość mocno głos jakby rozciąganej sprężyny. Czy to normalne ? Czy jakoś powinno się to ułożyć, a może mechanik coś źle zamontował ? Części powinny być dobrej jakości, bo kupiłem oryginalne LUK.

Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

Witam,

Przepraszam że tak nie w temacie ale ja jestem na jutro umówiony na wymianę i jestem ciekaw ile kosztowała Cię wymiana sprzęgła i dwumasu (chodzi mi głównie o koszt robocizny). A jeśli chodzi o odgłosy moim zdaniem tak nie powinno być... podjedź do zakładu który Ci to robił i reklamuj.

Opublikowano
Wojtek338 czy coś wyjaśniło się z odgłosami sprężyny po wymianie? Jestem ciekaw bo mam wrażenie że u mnie też słychać a wcześniej tego nie było...
Opublikowano
Tak. Skrzypiał docisk sprzęgła ( mimo że był nowy ). Wystarczyło przesmarować - teraz jest OK. Dodam, ze problem był tylko w gorące dni tj. im było cieplej tym bardziej było to słychać
Opublikowano
u mnie bez znaczenie czy ciepło, zimno, z włączonym zapłonem czy bez... brzmi to raczej jak takie trzaski/stuki przeskakującej sprężyny...