Skocz do zawartości

E39 520i brzęczy przy przednim kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W ostatnim czasie w moim autko E39 520i zaczęło brzęczeć przy prawym przednim kole ( od pasażera ), ale dzieje się to tylko na dziurach. Sprawdzałem sprężyna jest cała, klocki całe czy ktoś ma jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Dworak

Opublikowano
może to ta osłona tarczy hamulcowej ? lekko podegnij ją
Opublikowano
  • Autor

sprawdzę jutro i dam znać ;-)

Dzieki :))

Opublikowano
jak jest to taki metaliczny dźwięk jak byś ciągnął za sobą puszki to pewnie osłona tarczy/zwrotnicy tak jak kolega wyżej pisze. Możesz sobie w nią uderzyć ręką i jak będzie ten dźwięk to będziesz miał przyczynę. Możesz uderzyć nadgarstkiem w oponę i też powinien taki dźwięk się pojawić.
Opublikowano
Tam często nity puszczają na tej osłonie i bo jest znitowana z dwóch mniejszych i potem taki brzdęk jest.
Opublikowano
zależy jakie brzęczenie masz na myśli. u mnie też coś brzdęka od dawna ale tylko na większych dziurach i na razie nie ustaliłem co to jest. Po równym asfalcie nic nie słychać, ba nawet na teście amortyzatorów podczas robienia przeglądu nic nie było słychać...
Opublikowano
  • Autor

Witam

Na równym asfalcie nic nie brzęczy, natomiast na dziurach już słychać, odkręciłem dzisiaj koło i osłona od dołu od strony końcówki jest troszkę luźna możliwe że to to ? jeżeli tak to czym to wzmocnić żeby nie było takie luźne i nie brzęczało?

Pozdrawiam i dziękuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Naprawione, dzięki bardzo za pomoc Panowie ;-) To była ta osłona
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
napisz wszystkim jak naprawiłeś

troche odświeżam ale nie odwiedzałem forum, akurat u mnie śruba była urwana i przechodziła przez osłonę więc nałożyłem na nią malutką podkładke i zabiłem główke co rozplaszczyło urwaną śrubę w główke i siedzi do tej pory

Pozdrawiam