Skocz do zawartości

BMW e-30 320i straszny MUŁ :((

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam BMw e-30 automat , i mam taki problem ze jest strasznie mułowata, ma załozoną instalacje gazową ale jak sprawdzam na gazie i na benzyniejest tak samo.tzn. nie ma siły w samego poczatku juz nie mowie o jakims zapiszczeniu lub czyms takim , po wyzej 2tys juz jakis sie wkręca.

Co to moze być? czy ten silnik to juz padaka? powiem jeszcze ze na luzie silnik pracuje rowno i nie ma jakichś zawirowań aczkolwiek troche dymi.

Opublikowano

arekg dym jest raczej biały, nie zaobserwowałem by ubywało płynów.

Luciu-Wrocław Własnie trydno powiedzieć w jakim ona jest stanie, niby biegi wchodzą płynnie ale czasami jakoś dziwnie redukuje , czy jest jakiś sposob zeby sprawdzić taką skrzynie? a moze macie jeszcze jakieś pomysły??

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wpuścić za kierownicę kogoś kto też ma 320i Automat.

I niech oceni jak jedzie twój.

Jeżeli masz założoną instalację LPG II generacji, to będzie zmulony ze względu na zwężkę w kolektorze dolotowym, dającą skutki także na benzynie.

320i nie jest demonem mocy.

Do tego automat.

Do tego LPG.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
jesli samochod kupiles z gazem to wymontuj mixer i anty wybuch pojedzisz na samej bezynie,wtedy sie przekonasz czy to wina zalozonego gazu i zwerzonego dolotu czy moze skrzyni.
Opublikowano

130rapid niestety nie mam nikogo ze znajomych co mają 320i , mam tylko znajomego ma 735iA automacie ale to chyba nie to samo ::PPP heheh.

Wiem rowniez ze 320i to nie demon mocy ale dlaczego wkręca sie po wyzej 2tys obrotów a od samego 0 nie ;/ miałe golfa 2 w automacie silnik 1.8 i był zwawszy od tej Bmki :jawdrop:

Kowal ma troche tych kilosó na liczniku ale silnik chodzi rowno ,obroty nie falują ani nie spadają nagle.

więc musze chyba pokombinowac z tym gazem;/ moze gdzieś dolot jest przypchany? :| bo on włąsnie tak jak by się dusił na tych niskich obrotach .

Opublikowano
A moze to jakis patent gaziarzy z gąbką przy filtrze powietrza..?? były juz takie przypadki na forum :D
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano

No i chyba znalazłem co jest przyczyną zamuleni auta ;/ w bmce był zmieniony most przez poprzedniego własciciela i jest on ze szperą ale ma chyba inne przełozenia jak ten co był orginalnie;/

Czy moze miec to wpływ na przyspieszenie auta? i czy ewentuanie jak bym zmienial ten most to czy byli by chetni na odkupienie go odemnie? i ile mogł bym wziąsc za niego?:wink:

Opublikowano
Czy moze miec to wpływ na przyspieszenie auta? i czy ewentuanie jak bym zmienial ten most to czy byli by chetni na odkupienie go odemnie? i ile mogł bym wziąsc za niego?:wink:

Po co komu szpera która zamula :P Za darmo nikt nie weźmie :P

heheh , nie jestem pewnien czy to ona zamula ele... ja mam automatyczną skrzynoie biegów i wydaje mi sie ze ona sie meczy no i na automacie i tak nie wykozystam tej szpery jak nalezy :twisted: