Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy delikatnie wgnieciona czesc podluznicy z jednej strony od spodu auta ma jakis negatywny wplyw na jego prowadzenie ??? tak jakby ktos zjezdzal z kraweznika i przychaczyl , ogolnie podluznice proste.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też mam wgniecioną podłużnicę w tym miejscu, genialni mechanicy podstawili za nią samochód i coś się wgniotło, nawet ślad po podnośniku odbiło. :duh:

Nie odczułem żadnych negatywnych skutków tego, baa, nawet po sporym czasie to odkryłem. :roll:

Opublikowano
Na co ma mieć wpływ podłużnica?

Co ma podłużnica z prowadzeniem auta?

Raczej szukaj dzwona, bo wgniecenie od dołu sugeruje, że podłużnica już raz pracowała...

mysle ze moze miec poniewaz ma duzy wplyw na sztywnosc auta , pracowala czyli?

Opublikowano

Zależy jak jest wgnieciona. Inaczej będzie wyglądało wgniecenie przez głupotę jakiegoś mechaniora, który oparł na niej podnośnik, a zupełnie inaczej będzie wyglądała jeśli była odkształcona w wyniku uderzenia wypadkowego.

Co do wpływu na jazdę - jeśli jest to wgniecenie np po podnośniku i wgniecenie jest tylko na jednej ściance podłużnicy/profilu a reszta jest ok to nie będzie to miało wpływu na geometrię auta. Jeśli natomiast cała podłużnica/profil jest już lekko odkształcony to wtedy może to już wpływać na geometrię auta.

Pzdr.