Skocz do zawartości

Jak sprawdzic czy mam do wymiany tuleje wahaczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, cos puka na ostrych nierownosciach, jak sprawdzic czy i ktore tuleje przy wahaczach sa do wymiany. Mechanik cos tam badal i mowil, ze niby wszystko jest ok, ale nawet auta nie podniosl.
Opublikowano
ehh.... to kurs 101 wiedzy o eksploatacji każdego samochodu. Jedź do pierwszej lepszej stacji kontroli pojazdów, zrobią Ci test zawieszenia na szarpakach i dokładnie powiedzą co trzeba zrobić.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
Nie wiem jak długo posiadasz e46, ale jeśli chodzi o tuleje to jest to szybko wyczuwalne, czy są do wymiany.
Opublikowano
Nie wiem jak długo posiadasz e46, ale jeśli chodzi o tuleje to jest to szybko wyczuwalne, czy są do wymiany.

Hehehehe, dobre. To jak wyczujesz, że do wymiany jest wewnętrzna tuleja wahacza górnego tylnego? Opisz to uczucie w trzech żołnierskich słowach :D

A na poważnie - ja wiem, że pewnie miałeś na myśli tuleje wahaczy przednich - ale one z kolei są na tyle podłe, że początkowo nie stukają - tzn - mogą już być zerwane i nie utrzymywać wahacza w odpowiednim położeniu, ale jeszcze nie będzie to słyszalne.

Do autora - mechanik, który bada zawieszenie nawet nie podnosząc auta - robi robotę na odwal i raczej chciał Cię spławić - jedź na stację kontroli pojazdów, daj 20pln (stawka urzędowa) i będziesz miał pełne badanie razem z wytrzepywaniem amortyzatorów.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Nie wiem co cię tam śmieszy - pokłon za dobry humor na weekend - oczywiście miałem na myśli tuleje wahacza przedniego.

Mam tą wątpliwą przyjemność nawet odczuwać, że nowe lemfordery są za miękkie.

Co do tyłu oczywiście nie mam bliższych pewnych spostrzeżeń.

Opublikowano
Nie wiem co cię tam śmieszy - pokłon za dobry humor na weekend - oczywiście miałem na myśli tuleje wahacza przedniego.

Mam tą wątpliwą przyjemność nawet odczuwać, że nowe lemfordery są za miękkie.

Co do tyłu oczywiście nie mam bliższych pewnych spostrzeżeń.

Aaa, bo myślałem, że i Tobie się może udzieli ;)

Peace - nie miałem nic obraźliwego na myśli ;)

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.