Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Szukałem na forum ale strasznie malo jest tematow z silnikami benzynowymi... Problem jest w tym ze samochod słabo sie zbiera, bylem juz u 3 mechanikow byl podpinany pod komputer i nic ba nawet jeden z tych mechanikow to podobno specjalista i 10 lat robi tylko bmw... Powiedzial ze tak ma chodzic z tym ze jak odłączam przepływomierz samochod jedzie tak samo a chyba powinna byc zmiana na gorsze, mial ktos podobny problem, bo juz naprawde nie mam sil ! HELP ;x
Opublikowano

Miałem podobny problem kilka dni temu tylko że ja mam 320Ci 2,2 170KM. Objawem było słabe przyspieszanie, i przyczyną był zawór DISA, plastikowa klapka przestała być regulowana i latała sobie jak chciała, po wymianie tego zaworu problem znikł a autko dostało zastrzyk mocy przy przyspieszaniu.

Do mojego silnika taki zawór nowy kosztował koło 1000 złotych, a używany w granicach 130-200 złotych.

Myślę że u Ciebie może być identyczny problem.

Quanto.

Opublikowano
Wymieniłem ten zawór disa (koszt u mnie 150zł) i owszem jest roznica ale nie sadze zeby 150koni bylo tak zamulone... mam porownanie poniewaz wczesniej mialem audi a6 2.4 benzyna... to dalej nei to, cos go trzyma tylko co??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taka natura tego silnika :P objeżdza go r4 2.0 143km..dla pewności zrób test elastyczności 4 bieg 80-120.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
W ogóle to są to wszystko opowieści dziwnej treści, bo powinno się poczytać w mądrej książce zwanej "Instrukcja Obsługi", jaka jest elastyczność od zera do 100 i od 80 do 120, a potem wskoczyć do auta i sprawdzić, i sprawa jasna. Bo za przeproszeniem "dupohamownia" to kiepski przyrząd diagnostyczny, podobnie jak porównywanie do innych aut / marek / silników.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.