Skocz do zawartości

e39 turing 2.8i zmiana zawieszenia z nivo na zwykłe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy zmiana zawieszenia z nivo na zwykłe jest opłacalna pod względem finansowym? Moja bunia stojąc na parkingu siadła z prawej strony. Poczytałem na forum i wiem, że używek nie wstawiać a wymiana 2 nowych poduszek to koszt około 2000, więc może taniej będzie dokonać zmiany zawieszenia na zwykłe. A może ktoś wie czy tą część można zregenerować i jakie są koszty takiego zabiegu oraz ewentualnie gdzie jest taki warsztat.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie zawsze siadnięta jedna strona auta świadczy o nieszczelnej poduszce, warto sprawdzić też wyżej, chociaż by same wężyki do poduszek.

Poduszek niestety ale nie naprawia się.

2 poduchy kupisz taniej jak 2 tyś, sądzę że w 1600 dało by radę się zmieścić.

Normalnie kosztują w granicach 830pln.

Wymiana na klasyczne sprężyny to też wyjście, wywalasz całą pneumatykę, wrzucasz sprężynki, wykodowyjesz z auta nivo i po sprawie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mam pewności, czy aby poduszki z zawieszenia M nie są różne od tych w zawieszeniu zwykłym.

To musiał byś sprawdzić albo po numerach części albo porównać obie.

Opublikowano
Auto odebrane po naprawie. T była jednak poduszka nivo. Zamówiłem nową cena 870 plus tuleje tylnej belki 720 a teraz jeszcze wyszły na jaw tuleje pływające 170 no i czujnik prawy zawieszenia nivo którego nie mogę zlokalizować. Czy do modelu z ksenonami jest inny niż do modelu bez ksenonów? Tuleje pływające będą w poniedziałek a juz różnica w prowadzeniu auta nie do opisania. Proszę o podpowiedź w sprawie tego czujnika zawieszenia nivo i zależności z ksenonami.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
ksenon czy bez , bez roznicy,. nivem sterują 2 czujniki z tylu przy wahaczu.

Dokładnie, a ksenon ma swój oddzielny czujnik poziomu przy prawym przednim wahaczu.