Skocz do zawartości

koncowki drazkow Hart czy NK??i inne elementy zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taki wybor zamawiajac w sklepie internetowym

Hart-41zl, Nk Germany- 46zl

ktos mial doczynienia z tymi firmami?

nie pamietam firmy poprzednich koncowek jakie zakladalem ale wytrzymaly mi 10tkm:(

sworznie wachacza wybralem febi billstein-mysle ze dobra firma 50zl szt

zastanawiam sie nad tulajami wachacza

czy waarto przeplacic prawie 2 razy wiecej za tuleje od modelu M3??

febi zwykla- 30zl

meyle M3 - 55 zl

Opublikowano

Oplaci ci sie, oplaci....

Zobaczysz jak samochod bedzie jezdzil po koleinach. Poprawa bedzie zdecydowana.

Z Hartem nie mialem do czynienia, wiec nie wiem jka dlugo wytrzymaja, a NK mam juz prawie 20 tys km i jak na razie nic sie nie dzieje.

(O=00=O)
Opublikowano

Poptwierdzam jak wyzej, oplaci sie na nasze "drogi" jest to bardzo dobre rozwiazanie (dluzej wytrzymuja) i te koleiny :duh: zaluje ze do siebie kupilem na gwalt tylko wzmocnione (Febi chyba) :mad2: Nie mieli w PL musialbym do DE jechac. Nastepne beda od M3 :mrgreen:

Koncowki drazkow mam Nk, jeszcze swieze wiec nie wiem ile wytrzymaja...

PZDR :cool2:

Opublikowano
Jeśli chcesz założyć tuleje przedniego wahacza od M3 to jest to dobre posunięcie. Mam takie założone. Koła nie wykonują takich wahnięć przód-tył jak na standardowych. Do tego mam swożnie krótkie Meyle bez gum, takie jak w E30. Rewelacja. Aha, jak będziesz kupował tuleje od M3, to od wersji 3.2L z otworem centrycznie w środku z końcówką numeru ....035, bo "zwykła" emka ma mimośrodowo. Reszta dupereli Lemforder- nie kombinuj, bo ceny podobne a jakość bez porównania.
Opublikowano
Hart to hurtownia motoryzacyjna z opola i sama w sobie nic nie produkuje tylko markuje swą nazwą różnych producentów i tak naprawdę nigdy nie wiesz co kupujesz i jaka będzie tego jakośc . Ale jako kierowca dostarczałem ich towary do mechaników i na sklepy a zdania były tam podzielone , jedni chwalą a inni mówią że kicha . Ja zrobiłem sobie taki mały remont zawieszenia na ich częsciach >wiadomo rabat :mrgreen: < i narazie jest wszystko ok lecz zobaczymy z czasem :!: :!: :!:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!