Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wydaje mi się , że w moim kompakcie jest słaby nawiew.

Czy w tym modelu jest już zamontowany filtr pyłkowy i gdzie go szukać.

pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

ze sie tak zapytam... to w koncu gdzie bedzie filtr przeciwpylkowy w 325tds(klima, kombi) z 97 roku? Pod maska czy za schowkiem?

Opublikowano
Witam,

ze sie tak zapytam... to w koncu gdzie bedzie filtr przeciwpylkowy w 325tds(klima, kombi) z 97 roku? Pod maska czy za schowkiem?

W E36 z klimatyzacją zawsze wewnątrz (do wymiany konieczny demontaż schowka). W E36 bez klimatyzacji "pod maską" czyli w okolicy mechanizmu wycieraczek znajdują się dwa filtry. Do demontaży lewego konieczny jest niestety również demontaż mechanizmu wycieraczek.

MK BMW Klub Polska

328i Coupe E36

[320i Coupe E36]

[525 tds E34]

Opublikowano
tzn ze w samochodzie bez klimy tez jest filtr przeciwpylkowy ? a czy ja w swoim e34 525i z 90r moge miec filtr przeciwpylkowy ? a jezeli tak to gdzie go szukac albo gdzie zobaczyc czy taki jest w samochodzie
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
a czy ja w swoim e34 525i z 90r moge miec filtr przeciwpylkowy ? a jezeli tak to gdzie go szukac albo gdzie zobaczyc czy taki jest w samochodzie

Nie wiem, czy Ty masz, ale wiem, że były e34 bez klimy i z filtrem. Niestety chyba we wszystkich seriach w autach bez klimy dostęp do filtra jest trudniejszy.

Nie wiem, czy jest to regułą, ale w autach, które widziałem i w których był filtr taka informacja zawarta była na drzwiczkach schowka (od wewnątrz).

MK BMW Klub Polska

328i Coupe E36

[320i Coupe E36]

[525 tds E34]

Opublikowano
Jak chcesz sie zapylac.... Jak uzywam filtra weglowego - oprocz tego ze filtruje kurz i pylki (jestem alergikiem, wiec jest to super sprawa) to do tego pochlania zapachy. Efekt stosowania filtra to czyste, niezakurzone wnetrze - szyby, deska, siedzenia - czyszcze auto w srodku raz na rok. Z zasady nie otwieram okien jak nie trzeba, klimie sobie klima i filtruje filtrem. Fajnie jest stac w tunelu za smorodzacym autobusem i tylko to ogladac. Bez filtra jezdze busem VW t4. I po kilkuset km mam czarna twarz i w nosie kupe sadzy. No i permanentny syf na kratka powietrza, szybei i w srodku. Wiec sam sobie odpowedz co warto a co nie.
(OO=[][]=OO)