Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po raz kolejny problem jest taki ze niemam odciencia zaplonu na gazie. Na benzynie odcina mi tak jak powinno byc a na gazie idzie do konca ;/ czym to moze byc spowodowane?? .Gaz mam na srubke moze regulacja ?? jakkas by pomogla a moze tak ma byc :|
NO TO JAZDA !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz LPG na śrubkę, to zapomnij. Odcinane jest paliwo, więc przestają pracować wtryskiwacze Pb, nie ma możliwości zrobienia odcięcia LPG w ten sam sposób. W instalacjach z wtryskiem LPG takie coś jest standardowo (ze względu na sposób pracy instalacji).
Kai
Opublikowano
Masz jakąś wyjątkowo dobrą instalację, jeśli tak do końca dociąga na gazie pod obciążeniem. Trzeba po prostu dostosować styl jazdy do panującej sytuacji i wiedzieć kiedy przestać. Na gaźnikach ludzie też nie mają odcięcia i jakoś sobie radzą.
Opublikowano
dzieki za rade :) z tym przekreceniem bo raz wlazlem za daleko troche niz powinno byc na obraniczniku hehe instalacje mam chyba normalna na srobke 1 rok temu wyminilem reduktor na wiekszy (koles co zakladal mowil ze ma jakies dwie komory ten iwekszy czy cos ... nieznam sie :) na instalacjach :/ i problem jest w tym ze niewiem jak wyregulowac bo mam przestawiione jest na forum ale nieznam sie na tym a niemam u siebie mechanika ktory by to ustawil :roll: znaczy sa ale tacy co lubia duzo gadac i kase brac :D wiec daruje sobie a da sie jakos jeszcze inaczej moze ustawic sklad mieszanki
NO TO JAZDA !!!