Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę tutaj po raz pierwszy, więc prosze o wyrozumiałość jesli odpowiedź na moje pytanie juz sie tutaj znajduje (szukałem, ale nie znalazłem). Otóż jestem niezwykle szczesliwym, młodym posiadaczem BMW e30 325e coupe z instalacją gazową (piekny samochód, jestem w nim wręcz zakochany :mrgreen: ). I tutaj powstaje problem - silnik na gazie pracuje "prawie" bez zarzutu (nie licząc delikatnych strat mocy na wysokich obrotach, rzędu 4000-4500), natomiast przy zasilaniu benzyna zachowuje sie dość dziwnie - przyspiesza tak, jakbym wciskał pedał gazu pulsacyjnie: silnik zaczyna wchodzic na obroty, na chwile sie zatrzymuje (nie gasnie) po czym znów wchodzi na obroty. Dzieje sie tak tylko przy ostrej jezdzie, natomiast przy normalnym, płynnym operowaniu gazem wszystko wydaje się być ok. Ma ktos pojecie o co moze chodzic? Jesli potrzeba dodatkowych informacji, to napiszcie proszę jakich. Thank You from the mountain (z góry dziekuję :D )

p.s. świetne forum

Opublikowano
wykrec mikser i bedziesz mial taka mine jak moja, gdy zmiezylem jego srednice 36mm! skandal! w silniku m30 3.0 jest w dolocie ponad 2x wieksza srednica, wiec brakuje mu powietrza(u ciebie jest podobnie). wez to wykrec, jak ci nie przycieli weza, to naloz go na przeplywomierz bez tych gazowych ustrojstw i przejedz sie na bezynie (tylko na gaz nie przelaczaj :roll2: ), zobaczysz efekt hehe
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif