Skocz do zawartości

320.Kontrolka od ABS, raz świeci a raz nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kolega ma e36 w dieslu (120km? jak potrzeba więcej danych to za chwile zapytam :) ) i ma problem ze świecącą się kontrolką od ABS. Raz po przekręceniu kluczyka świeci a jak zgasi i jeszcze raz zapali to zgaśnie.

Co to może być?

pozdrawiam

Opublikowano
Któryś czujnik się sypie , ewentualnie posprawdzajcie wtyki , rozepnij i przeczyść ( posprawdzaj dobrze przewody od czujników , może któryś być przetarty i jak styka z masą to zapala się kontrolka )
Opublikowano

Przy każdym kole masz w okolicy łożyska.

Będziesz widział przewody zakończone szarą wtyczką idą z nadkola do czujników

Opublikowano
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat i zapytać o mój problem. Konkretnie w momencie przekroczenia prędkości ok. 150km/h zapalaja mi się kontrolki od ABS i ASC i moje pytanie brzmi czy to normalne zachowanie sie w tym samochodzie czy nie?
Opublikowano
Gdy te kontrolki raz się świecą, a innym razem nie, to muszą zostawić jakiś ślad w błędach. Można przeczyścić te złącza od czujników ABS-u. Lecz, gdy to nie pomoże, to jedź na kompa. Podłącz i zobacz, który czujnik ABS-u się sypie. Kupić i wymienić. Najlepiej na nowy. Pokasować błędy w kompie i po sprawie.
Opublikowano
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat i zapytać o mój problem. Konkretnie w momencie przekroczenia prędkości ok. 150km/h zapalaja mi się kontrolki od ABS i ASC i moje pytanie brzmi czy to normalne zachowanie sie w tym samochodzie czy nie?

jakie masz opony? dokładny rozmiar.