Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę kupić BMW e36 Compact.

Z tego co wiem to w modelu tym dostępne były trzy silniki:

- 316

- 318iS

- 318tds

Proszę o rady na temat tych silników,który polacacie, a który nie.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dokładnie to tak wyglada (sorki za podwojenie odpowiedzi):

1,6 l (316i - 102 KM)

1,9 l (318is - 140 KM)

1,7 l (318tds - 90 KM)

2,5 l (325i - 190 KM)

Opublikowano
Najlepszym wyborem byłoby model 323i 170km. Dynamiczny, piękny dzwięk. Na drugim miejscu 1.8is, niektorzy narzekają na te silniki ale zadbany egzemplarz z malym przebiegiem jeszcze dlugo posluzy. 1.6 - za słaby. 1.8tds oszczedny ale to za słaby jak dla mnie.
Opublikowano
Ja mam 1.8 compacta jest to dobry silnik i osiagi też niczego sobie ale jak mnie bedzie stac to kupie 2.3 bo narazie dla mnie te opłaty i tak są duze :(
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Ja mam 1.8 compacta jest to dobry silnik i osiagi też niczego sobie ale jak mnie bedzie stac to kupie 2.3 bo narazie dla mnie te opłaty i tak są duze :(
Opublikowano
Ja mam od 2 lat i mam przebieg 230tys. i narazie nic sie nie zepsuło tylko musialem poduszki amorkow wymienić bo sie zużyły ja mam lpg
Opublikowano

A ja mam swojego prawie 1,5 roku - 171 000 km. Mimo, że mam tylko 1,6l to wcale nie narzekam na brak mocy. Jak dla mnie jest w sam raz. :8) Wszystko zależy czego chcesz.

Na naszych wspaniałych dziurawych drogach i tak nie da się wykorzystać "nadmiaru" :twisted2: mocy.

http://img155.imageshack.us/img155/5220/bkptouring350x100avatarzt8.gif

http://images.spritmonitor.de/239085_5.png