Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wydaje mi sie ze tak juz dają prad przetwornice ori Angel Eyes. Sam szukałem ale nie mogłem znaleźć.Zajrzyj na moj temat dotyczący ringów"podłączenie ringów pod swiatla wewnętrzne"
Opublikowano
Podłączasz ringi do oświetlenia wnętrza, np do lampki pod nagami kierowcy. Przy otwarciu auta zapala się powoli oświetlenie i ringi też zapalają się powoli i gasną też powoli. Diody są jednak wrażliwe na zmiany napięcia więc to przygasanie i rozjaśnianie nie jest płynne i trochę migają wtedy- właśnie tak jak na filmie.
Opublikowano
Podłączasz ringi do oświetlenia wnętrza, np do lampki pod nagami kierowcy. Przy otwarciu auta zapala się powoli oświetlenie i ringi też zapalają się powoli i gasną też powoli. Diody są jednak wrażliwe na zmiany napięcia więc to przygasanie i rozjaśnianie nie jest płynne i trochę migają wtedy- właśnie tak jak na filmie.

Diody nie migają, bo nie mogą migać skoro maja stała płyną zmianę napięcia. Po prostu zależnie od diody, jakie ma określone nominowane napięcie pracy, będzie ona się w pewnym momencie zapalać ... rozjaśniać i swiecić pełną mocą i odwrotne, przygasać a, gdy napięcie spadnie poniżej jakiejś wartości gaśnie. A nie ma takiego czegoś, że Ci będzie mrugać

Opublikowano

mam podłączone pod oświetlenie wnętrza :)

chodzi mi o sam efekt takiego jakby transformersa, że one się włączają i wylączają mrygając jakby były zepsute, to nie jest tak że nagranie jest złe tylko w rzeczywistości one włączają sie i wyłączają jakby były zepsute lecz jest to celowy efekt

chodzi mi o tzw światła powitalne, że można kodować jakie światła świecą sie przez jaki czas :)

Opublikowano
Żeby uzyskać taki efekt to przydałby sie jakiś sterownik stroboskopu,tylko że.. No wlasnie zapewne masz ringi ccfl które uruchamiają sie (żeby zablysnac pełnym światłem) dość długo wiec i to może Ci nie pomóc
Opublikowano
są bardzo dobrze widoczne, jeżdze tylko na ringach w dzień, mimo że nie mają homologacji, w nocy też bym mógł bo wystarczająco oświetlają droge :)
Opublikowano
Wydaje mi sie ze tak juz dają prad przetwornice ori Angel Eyes. Sam szukałem ale nie mogłem znaleźć.Zajrzyj na moj temat dotyczący ringów"podłączenie ringów pod swiatla wewnętrzne"

jak zrobić taki efekt jak w tym filmiku przy włączaniu i wyłączaniu, ncs expert czy coś?

https://www.youtube.com/watch?v=DD_1KY5ZHFE/quote]

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka