Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktoś może z jaką siłą dokręcić śrubkę na klucz imbusowy znajdujacą się na srodku koła pasowego - odkrecaną jako pierwszą przy demontarzu sprzegła/koła pasowego spreżarki klimatyzacji? po w takim sobie dokręceniu (powiedzmy jak przy zakreceniu pepsi po nalaniu do szklanki) sprzęgło obraca się wraz z kołem pasowym. ma byc ona lekko przykrecona? bo boję się, ze odkreci sie podczas jazdy, a przy za mocnym dokreceniu obracac sie bedzie wraz z kołem i wywali układ albo zerwie gume. i czy sama srubka nie dokreci sie podczas pracy klimy?

sprezarka to seiko-seiki ss120dl1

Opublikowano

Tam musi byc podkladka pomiedzy kolem a sprzeglem. Wklada sie ja w sprzeglo tam gdzie wchodzi walek kompresora.

Wysłane z mojego GT-I9505

Opublikowano
podkladki są i to nawet dwie. tak sie zastanawiam, czy moglo kolo pasowe nie dojsc do konca co powoduje taki efekt? moze ma ktos taką zdemontowaną i mogl by zajrzec, czy nie bylo tam czegos wiecej, oprocz tych 2 podkladek?
Opublikowano
Te podkladki sa tam po to, by regulowac szczeline pomiedzy tarcza a kolem, ma wynosic ona ok 0.4mm. Srube dokrec trzymajac tarczke, nie odkreci sie.
Opublikowano

problem ogarnięty, koło nie siedziało na swoim miejscu.

ps. czy ktoś może wypowiedzieć się na temat koła pasowego wału/tłumika drgań firmy girman do m47? dają 2 lata gwarancji na koło, a i cena śmieszna w porównaniu do cortego - ~220pln

Opublikowano

Wkladasz cortego i zapominasz, wkladasz zamienniki to szukasz problemu, na tym elemencie lepiej nie oszczedzaj

Rozpadnie sie bez powodu w najgorszym momencie

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg