Skocz do zawartości

[E90] Wymiana Sterownika silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam na warsztacie BMW e90 2.0d M47N. Z sterownika zaczęły wydobywać się dziwne dźwięki, szumy, szelesty. Klient postanowił wymienić ów sterownik i tu pojawawia się pytanie. Mianowicie gryzie mnie kwestia przepisania immobilisera i bodajżę WINu, bo domyślam sie ze w sterownik jest wpisany Vin samochodu. Jest w stanie ktoś pomóc, pokierować, nakreślić temat ? Będę wdzięczny ! Pozdrawiam Piotr ! ;)

Opublikowano

A po ciort ktoś wymieniał ci sterownik ?

Jest to część najmniej awaryjna . Jesli coś nie tak to zmień wiązkę od sterownika lub dla pewności zrób obwób zastepczy i będziesz wiedział czy to to .

Sam sterownik to koszt w aso ok. 5000 zł. Można programować inny o tych samych numerach ale to już inna zabawa :)

W twoim przypadku to problem z elektroniką i tyle .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
  • Autor
A po ciort ktoś wymieniał ci sterownik ?

Jest to część najmniej awaryjna . Jesli coś nie tak to zmień wiązkę od sterownika lub dla pewności zrób obwób zastepczy i będziesz wiedział czy to to .

Sam sterownik to koszt w aso ok. 5000 zł. Można programować inny o tych samych numerach ale to już inna zabawa :)

W twoim przypadku to problem z elektroniką i tyle .

Nie wymienił jeszcze, mam go dopiero wymienić jeżeli podołam.

Auto pływało.... Z orginału został właśnie tylko Sterownik, skrzynia i niektóre wiązki. Klient razem z samochodem, przywiózł ster, o tych samych numerach i chciał zebu mu go wymienić. To też pytam jak mniej wiecej to wygląda co bym potrzebował i jak ogólnie to ugryźć :)

Opublikowano
  • Autor
Jak nie masz pojęcia to lepiej nic nie rób ;)

Jak chcesz to możesz mi to wyslac i ci to ogarnę ;)

Dziękuje ślicznie za ofertę, ale mam speców w oklicy którzy by to ogarneli bez najmniejszego probloem.

Nie chodzi mi o to zeby komuś to wysłać, dać żeby zrobił a po prostu udzielił prostej rady, wtedy zobaczę czy jest to na moje siły czy też nie.