Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co masz za sprzęt? Ciężko coś wywróżyć z tych informacji co podałeś.
Opublikowano
Może ustawienia "Balansu" ,złego podłączenia lub niepodłączenia przewodów, awaria końcówki mocy. Sprawdź czy wychodzi sygnał z radia.
Opublikowano
bmw professional BM54, balans był sprawdzany, jeśli chodzi o wasze sugestie to jestem w stanie sam zrobić coś z tym? jeśli nic wielkiego to proszę o jakies instrukcje, pozdro :D
Opublikowano (edytowane)

Czy wcześniej grały oba kanały? czy stopniowo zanikał dzwięk? Jeśli tak to końcówka...jeśli jesteś elektronikiem to możesz sam zrobić, wymienić się nie da bo fabrycznie końcówki są niewymienne i do tego nie przykręcone do obudowy a wklejone w płytkę, przez co nie są chłodzone.

Stosuje się metodę odcięcia starych końcówek i dołożenie płytki z nowymi, mocniejszymi, przykręcanymi do obudowy, ponadto jest też dodatkowy układ zabezpieczający końcówkę mocy przed zwarciem wyjść, przegrzaniem, skokami napięcia, odwrotnym podłączeniem zasilania oraz ładunkami elektrostatycznymi.

- moc wyjściowa: 40W

Są warsztaty, które mają świetnie ogarnięty temat.

Ja robiłem w vgaraż.

ps. u mnie grało bardzo cicho i harczało - nowe końcówki, mega radość

Edytowane przez marcineddie
Opublikowano
mam ten sam problem ale z lewą stroną, podobno jakaś partia tak miała, jutro podłączam inne dam znać
Opublikowano

to jest znana wada, często końcówki padają i dlatego opracowano już metodę dołożenia sekcji wzmacniacza (koncówek)

jeśli Wam grało a teraz nie, to napewno końcówki...sam byłem przed tym dylematem jakiś czas temu, przeczytałem mnóstwo tematów, telefon do vgaraż potwierdził - końcówki.

Pozdrawiam