Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich kolegów forumowiczów serdecznie , jest to mój pierwszy post i od razu chciałby zwrócić się do Was szanowni koledzy o pomoc i radę...

Posiadam BMW e46 320d (136KM) 2001r. od około roku... chwilę po zakupie samochodu okazało się że pompa cieknie i nadaje się do regeneracji więc oddałem ją do serwisu Boscha w Gryfinie i zamontowałem w warsztacie w rodzinnym mieście

Mój problem wygląda następująco : mianowicie zauważyłem że gdy wskazówka temperatury silnika jest na połowie (silnik jest gorący) auto ma problemy z odpaleniem.rozrusznik ciężko kręci, aku jakby nie miało siły a auto nie chce gadać..natomiast po około 1.5 godzinie odczekałem , silnik ostygł i udało mi się odpalić , z trudem ale zagadał... Dzisiaj sprawdziłem rano i na zimnym silniku pali bez problemu, tzn. kręci 1.5 lub 2 razy ale zapali zawsze (swoją drogą wydaje mi się ze powinien palić lżej)

Wiem że takie tematy już były i z góry proszę o wyrozumiałość ale mam nadzieję ze od czasu ich umieszczenia w sieci coś się zmieniło i ktoś wie więcej co może być przyczyną takiego zachowania auta....

Opublikowano
[]=OO"]Rozrusznik wymaga regeneracji. Typowy objaw

Miałem odwrotnie im zimniejszy silnik tym rozrusznik gorzej kręcił, po spadku temp do ok 5 stopni w nocy - mogłem zapomnieć o tym , że zakręci.

Koszt z demontażem i montażem ok 120zl + lutowanie szczotek

Opublikowano

Witam

było by ok gdyby to był tylko rozrusznik....

swoją drogą czytałem ze moze to być jeszcze czujnik położenia wału...co o tym sądzicie koledzy??

Opublikowano
Z uszkodzonym czujnikiem, by nie zapalał, ale też by kręcił żwawo, bez obciążenia.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć chłopaki

Beema śmiga jak ta lala :)) To jednak rozrusznik użytnik:)) Karol OO=[][]=OO miał rację ..dzięki za pomoc i poradę

Dodam że auto naprawili w CAR FIX Szczecin (ul.powstańców wielkopolskich 33c 70-132 Szczecin) .Czytałem na forach że są najlepsi i rzeczywiście muszę przyznać że to warsztat profesjonalny w każdym calu, wart swojej ceny, robota ekspresowa, obsługa uprzejma , miła i rzetelna...naprawdę polecam wszystkim

{rozrusznik robił zwarcie i rozładowywał aku}

pozdawiam

Szymon