Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Do podgrzewania szyby taka tasiemka jest zdecydowanie za cienka. Z tego co pamiętam do podgrzewania służą 2 grube kable (czerwony i brązowy jako masa).
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Tylko kable z Aso można kupić takowe komplety z rynienkami z taśma itp prawa i lewą stroną cena około 400zl strona. Co do kabli ze sklepu jeśli trafisz na chinola po zimie stwardnienieja i popekaja szkoda tylko czasu. Ja osobiście w swoim aucie miałem może 3 kable przerwane wiec je polutowalem i od 2 lat spokój.

A możecie podrzucić nr oryg. tych kabli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko kable z Aso można kupić takowe komplety z rynienkami z taśma itp prawa i lewą stroną cena około 400zl strona. Co do kabli ze sklepu jeśli trafisz na chinola po zimie stwardnienieja i popekaja szkoda tylko czasu. Ja osobiście w swoim aucie miałem może 3 kable przerwane wiec je polutowalem i od 2 lat spokój.

A możecie podrzucić nr oryg. tych kabli.

Całej, nowej wiązki nie dostaniesz.

Albo używana albo zestaw naprawczy

To jest po lifcie wiedz nie wiem czy są jakieś różnice w przedliftowych ale chyba nie.

http://www.realoem.com/bmw/de/showparts?id=PX31-EUR-02-2009-E61N-BMW-520d&diagId=61_2678

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam wielką prośbę do kolegów, chodzi o dwie wtyczki co wchodzą do diversity, czarna to antena am, rózowa to ? i tu mam pytanie, u mnie odwalona jest niezła rzeżba, jest wtyczka rózowa, ale z niej zamiast taśmy są wpięte trzy kabelki i razem przykręcone do masy :shock: , odbiór radia do d..y, odpinając od masy te kable i trzymając je ręką zaczyna działać radio, czy ktoś mógłby sprawdzić gdzie idzie ta tasiemka z różowej wtyczki, i jaki to numer części lub gdzie go szukac w etk. Dziekuje z góry
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lepszych zdjęć niestety nie mam.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/IMG_8555_zps39be6fa6.jpg

Ta różowa jest od kabla koncentrycznego (idzie albo do MULF-a albo prosto do radia, tego nie wiem.) bo tylko on idzie lewym kanałem i brązowy, masa podgrzewania szyby.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Myślę , że w najbliższym czasie będę "otwierał " spoiler i wszystkie plastiki w tylniej klapie to zerkne gdzie idzie ta taśma

Jak podpinalem mulfa (fabrycznie nie miałem ) to wszystkie kable idą do przodu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziekuje za odpowiedzi, ja mam akurat TCU a nie mulfa, ale tez tez tam żadnej taśmy nie widzę, moja teoria jest taka ze są to kabe od anteny fm. O dziwo w niemczech radio odbiera super, a w polsce tragedia :shock: trzeszcy szumi. wazne jest to ze wiązka w tylniej klapie naprawiona. Czekam na jakieś wieści.
Opublikowano

Tasiemka jak na moje jest w tylniej szybie

Może jakaś antena jest dodatkowo w tylniej szybie (?)

Jak coś to moj znajomek ma szybę z wycieraczka

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy ktoś wie jaki nr części noszą te czarne wygięte rynienki w których schowane są przewody? Widać że poprzedni właściciel siłował się i połamał je :mad2:
Płyń pod prąd, z prądem płyną same śmieci...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem po wymianie wszystkich wiązek w tylnej klapie (oprócz jednej z którą idzie rurka do spryskiwacza, gdyż tam chyba jest tylko jeden przewód i nie miał śladów zużycia).

Żeby się nie stresować, do powyższej operacji trzeba mieć ok. 27m przewodu 0,5mm oraz ok 7m przewodu 1mm albo i 1,5mm kwadratowych (ja kupiłem 0,75mm i troszkę zbyt cienkie to było do niektórych żył). Trzeba wziąć pod uwagę, że im grubszy przekrój przewodu, tym ciężej jest to upchać w rynienkach z poprzednich postów.

po długich poszukiwaniach znalazłem opisywane przewody w rązsądnych cenach w sklepie internetowym. Poniżej link do jednego z przewodów:

http://www.piekarz.pl/pl/?item=44977

Wszystkie przewody wyniosły mnie ok 50zł wraz z wysyłką

Płyń pod prąd, z prądem płyną same śmieci...
Opublikowano

Oe przewody są bardzo miękkie... jak włosie pędzla

Mam nadzieję że te co kupiłeś są takie same inaczej będą miały skłonność do łamania...

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie! Naszukałem sie na forum i przepraszam nie znalazłem odpowiedzi.

Nie moge otworzyć tylnej klapy z przycisku na pilocie i z kabiny(słychać tylko domykanie). Jak podejdę do klapy i nacisne rączkę, działa dociąganie ale klapa nie otwiera się. Do bagaznika dostaję się przez szybę. Niedługo mam wyjechać na wczasy z rodziną a nie wspomnę,że owczarek też by skorzystał z wyjazdu :-).

Proszę o pomoc lub podpowiedzi jak otworzyć bagażnik i gdzie szukać usterkę?

Pozdrawiam, Henryk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz zdjąć obudowę klapy, powinno się dać nawet jeśli jest zamknięta i odblokować zamek no i naprawić kable.

Dociąganie jest w podłodze wiedz słyszysz je nawet jeśli wiązka od zamka jest przerwana.

Wykręcić wszystkie srobki. Zdemontować klapkę od trujkata i pociągnąć obudowę do siebie. Nie wiem czy trzeba zdejmować obudowę szyby ale to zobaczysz

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bez prądu też będzie ciężko :norty:

Ps. Z ciekawosci wskoczylem na lapka i prosze:

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/E61%20Hekklappe_zpscrnwwqqz.png

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/E61%20Bild_zpsq1ax9i9t.png

Zdjac oslone i uzyc do tego srubokreta ktory jest w zestawie narzedzi.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

A co koledzy sądzicie żeby usunąć te czarne prowadnice do kabli "korytka" i wstawić np. jakieś peszle coś jak to na zdjęciu:

http://cdn1.epasaz.smcloud.net/t/files/5b4cdc18ab6016de.jpg

Są przede wszystkim elastyczne więc kable podczas zamykania nie będą tak wyginane no i spokojnie można je zamontować. Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Tych peszli jest ogromna ilość i rodzaje.