Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, wczoraj przy oględzinach tylnego zawieszenia mechanik dopatrzył się "uszkodzonej podpory wału". Objawy są takie, że jak podniesie samochód i zacznie obracać tylnym kołem (obojętne czy lewym czy prawym) do przodu i do tyły na zmianę to w przedniej części samochodu słychać wyraźne metaliczne stuki. Czy to faktycznie przednia podpora wału? Spotkał się ktoś z Was z takimi objawami? Wiem, że najlepiej rozebrać i sprawdzić, ale w miarę możliwości chciałbym się upewnić czy to to.
Opublikowano
Podepnę się pod temat jeśli mogę. U mnie jest coś takiego, że przy zmianie biegów głównie z 1na2 i 2na3 ( bez dodania gazu ) słychać puknięcie w podłogę pod tylną kanapą. Jeśli bardzo bardzo delikatnie i ostrożnie zmieniam bieg to tego nie słychać. Czy to może być podpora wału? W jaki sposób sprawdzić bez zdejmowania wału ( bo wiem że trzeba ostrożnie podchodzić do tego tematu ) że podpora jest wybita?