Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem ze swoją bunią e36 318i+LPG cabrio. Rozładował mi się aku na maxa. Podłączyłem kablami rozruchowymi i po chwili próbowałem odpalić (wszystkie kontrolki się świeciły, centralny działał itp.) i zero reakcji. Rozrusznik nawet nie "pyka". Dodam jeszcze fakt że lewa przednia szyba się nie domyka. jest otwarta na maxa a po zamknięciu czujnik ją lekko podnosi tak jak by chciał domknąć przy całkowicie zamkniętej. Koledzy poradźcie coś bo już mnie trzęsie.

Z góry dzięki.

Proszę się zastosować

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
Najpierw naładuj dobrze akumulator albo wymień na nowy jeżeli stary jest już niesprawny. Rozrusznik czasem w ogóle nie kręci jak bateria jest bardzo słaba.

Nie w tym tkwi problem. Coś mi się wydaje, że mógł się rozkodować imobilajzer ale nie jestem pewien. Szczerze to nawet nie wiem czy tam jest ale wszystko na to wskazuje.

Opublikowano

Mam taki kluczyk

http://images63.fotosik.pl/1019/eb1216f07955299amed.jpg

http://images64.fotosik.pl/1020/7651c511627f7c4amed.jpg

i nie mam pojęcia czy w nim jest imobilizer czy nie. Może ktoś podpowie bo ja w kwestii elektroniki jestem noga.

Opublikowano
Sprawdziłem stacyjkę i na bank ma imo!!! Teraz może ktoś mi powie czy da radę to obejść albo zakodować samemu??
Opublikowano

Przerzucam fora jedno za drugim i znalazłem bardzo podobny temat gdzie gość opisuje, że po przeprogramowaniu pestki z kluczyka wszystko wróciło do normy. W takim razie pytam czy ktoś zna kogoś w zachodniopomorskim (najlepiej okolice szczecina) kto się tym zajmuje?? No i oczywiście najpierw proszę o podpowiedź czy to jest właśnie taka przyczyna.

Jak ktoś zna taką osobę to proszę o wiadomość na priv.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W Szczecinie jest ASO BMW. Podjedź zapytaj. Możliwe, że to nie jest droga usługa.

Tu u mnie na miejscu jest gościu co się tym zajmuje ale niestety dopadł mnie mały kryzys finansowy i czekam na przypływ gotówki. Jak tylko oddam furę do gościa to dam znać co dokładnie było przyczyną jej dolegliwości i jak została sprawa rozwiązana.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Auto uruchomione!!!:) Jak by ktoś miał taki problem w zachodniopomorski to polecam "magika" z Nowogardu. W 3 godziny ogarnął temat i na nowo zakodował pestkę w kluczyku po wcześniejszym zgraniu kodu z procesora EWS-a. Namiary na priv lub gg 5678055.7

Teraz pytanie odnośnie nie domykającej się szyby bo niestety gościu już nie miał na to czasu bo umówiliśmy się tylko na imo.

Temat opisywałem wcześniej ale powtórzę:

Po podłączeniu nowego aku okazało się że szyba od kierowcy nie chce się zamknąć (przed rozładowaniem była opuszczona). Jak próbuję ją zamknąć to podnosi się jakieś pół centymetra i nic więcej. Czujniki w zamkach drzwi domykają szybę po zamknięciu drzwi i tak właśnie robią tyle że szyba jest opuszczona a po zamknięciu drzwi unosi się o tyle co powinna przy podniesionej na maxa.

Czekam na każdą sugestię i podpowiedź bo teraz strach się gdzieś wybrać hehe.