Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj zakodowalem przez NCS cyfrowy predkosciomierz w E90.

Zrobilem to poprzez edycje modulu KOMBI i BV_digital ustawilem na aktiv.

Predkosc wskazuje ale zle... jak jade 40km/h pokazuje 20km/h i sie powoli zwieksza... jak sie zatrzymam to pokazuje np. 30km/h i spada co sekunde o 1km/h... tak samo wskazanie chwilowego spalania cyfrowe chyba tez pokazuje zle.

Czy mial ktos taki problem?

Opublikowano

Nie mialem takiego problemu, jakiej wersji daten uzywasz?

Przekoduj KOMBI do ustawien domyslnych, a nastepnie sprobuj zakodowac ponownie.

Jakiej wersji softu uzywasz?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

W tamtej paczce nie wiem jakie daten bylo wrzucone ale mam tez na kompie v50.2 dla E89.

Moze z niego zakodowac?

Opublikowano

No i chyba mi sie pomylilo bo jak naciskam z boku kierownicy i pokazuje mi spalanie na 100km to jest Consumpt i na komputerze... czyli to jest srednie spalanie... jak mialem je zresetowane to musze pojezdzic troche i wtedy mi obliczy w miesiac np prawda? A ze teraz pokazuje 30.6l na 100km to chyba normalne bo jezdzilem prawie nic po zresetowaniu?

A druga rzecz to ta ikona zegara to jest Speed w komputerze czyli chyba srednia predkosc w czasie tak?

Wiec niepotrzebnie sie martwie i pokazuje mi te wartosci ok, a V= poprostu u mnie jeszcze nie dziala tak?

• 1 rok później...