Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy zaciagnietym recznym wchodzenie i wychodzenie z auta wywołuje koszmarne skrzypienie.

Pewnie zglosze to przy okazji nadchodzacego przegladu ale zwazywszy ze auto jest juz po gwarancji jesli temat nie jest jakis przesadnie skomplikowany bylbym chetny temu zaradzic we wlasnym zakresie - bede wdzieczny za info.

Pzdr, MtothaJ
Opublikowano
u mnie to samo :) ale jakos sie tym nie przejmuje

Mimo wszystko tak trochę głupio przed pasażerami jak auto rzekomo klasy premium skrzypi przy wsiadaniu / wysiadaniu gorzej niż 20-letni Polonez :lol:

Pzdr, MtothaJ
Opublikowano
U mnie to samo. Wstyd trochę. Kombinowałem z ręcznym juz 2 razy. Jak go kupiłem miałem za słaby. Podciagnałem wg. instrukcji w ksiazce sam naprawiam. Siła hamulca sie poprawiła ale nierówno mi łapie i do tego w prawym kole cos czasem stuknie. Potem podciagali mi u mechanika i reczny sie jeszcze bardziej poprawił ale skrzypi mi dosc mocno lewe koło przy wsiadaniu/wysiadaniu. Co za jełop wymyślił tarczobębny??? Podejrzewam że sprawe całkowicie załatwi tylko wymiana kompletu tylnych hamulców razem z tarczobębnami i regulacja linki tak aby równomiernie brały po każdej stronie.