Skocz do zawartości

podcieka bagaznik nad nadkolami??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podcieka mi bagaznik w E 30 sedan.W miejscah ad nadkolami.Sa tam otwory odporwadzajace wode.Ale za kazdym razem ja spadnie tylko deszcz mam mokra wykladzinke wykanczajaca w tamtych miejscach.Nie mam chlapaczy zamontowanych od strony kola.Czy to jest zjawisko normalne?? Czy spowodowane brakiem tych chlapaczy??

Z gory dziekuje za odp

Opublikowano

A jest jeszcze jedna opcja jak ktos ma gaz z butla normalna to dzieje sie tak ,ze bytla sie poci i po pewnym czasie cala wilgoc zbiera sie wlasnie w tych miejscach .

Schematycznie: butla sie poci --->paruje --->para osiada na klapie bagara od wew strony ---->skrapla sie i opada na wykladzinke w bagazniku ----> a z pozniej woda znajduje miejsca najnizszego polozenia .

Mialem taka opcje przykre bo czasem zaczyna plasniec wykladzinka i smierdzi :mad2: :duh:

Opublikowano

Piotrunio

Ale za kazdym razem ja spadnie tylko deszcz mam mokra wykladzinke wykanczajaca w tamtych miejscach

Skoro to się dzieje nie podczas jazdy to uszczelka szyby lub klapy bagażnika, jak podczas jazdy to zakola poleciały pewnie:P

Ja to naprawiałem w dziale mój remont.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam, mam pytanie w związku z tym postem...posiadam e30 touring z fabrycznym otwieranym dachem, po intensywnych opadów deszczu w bagażniku (prawym nadkolu) gromadzi mi się jeziorko, zauwa żyłem, iż o okolicę tego nadkola (do odpowietrzenika kabiny) doprowadzone są 2 szlachy. Czy jest możliwe że jeden z nich to fabryczne odprowadzenie wody z szyberdachu (pod klapą rozsuwanego dachu, w rogach znajdują się jakieś otwory).

z góry dzięki za info

pozdrawiam

spin

Opublikowano
ja mama zato pletwe z tylu szklanka wody i zakazdym razem po deszczu jak tylko otworze klape mam basen w bagazniku mysle nad zlikwidowaniem jej