Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem 2 tygodnie temu BMW 316i compact z października 1995 z klimą i innymi bajerami.Zadręczam sie jedną sprawą jaki ja mam tam silnik.

Facet mówił że jest łańcuch rozrządu czyli wszystko by wskazywało na to że jest tam m-43 ,ale jak można sprzedawcy który usiłuje pozbyć sie auta we wszystko wierzyć. Prosze o pomoc! :modlitwa: !! Czy jest jakiś sposób żeby to sprawdzić nie rozbierając silnika hehe. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. Prosze nie odsyłajcie mnie na inne forum bo jakoś nie mogłem tego znaleźć.

Opublikowano
Ale na zdjeciu m43 jest inny silnik niz ja mam

Dlaczego nie skorzystałeś z rady martura, podał linka do dekodera Vin albo z www.realoem.com ? Albo m42 albo tak jak Sosen napisał m44.

http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Ale na zdjeciu m43 jest inny silnik niz ja mam

Jest inny, bo na zdjęciu jest M40. M43 nie ma aparatu zapłonowego i w oczy rzuca sie aluminiowa obudowa rozrządu, która wygląda jakby była monolitem. Tam właśnie w oleju pracuje łańcuch rozrządu.