Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W końcu zabrałem się za naprawę uszkodzonego mechanizmu opuszczania szyb w moim aucie. Ale po kolei:

Pewnego zimowego dnia, kiedy szyby były jeszcze zamarznięte pewien geniusz spróbował otworzyć okno] w lewych tylnych drzwiach... i zerwał linkę czy coś, w każdym razie korbka nie działa, a ostatnio nawet okno zaczęło się samo otwierać podczas jazdy, więc jestem uziemiony. Posiadam mechanizm na korbę i zastanawiam się nad zakupem całego mechanizmu, problem polega na tym, że nie wiem co kupić. Czy wystarczy, że zakupie ten widoczny na aukcji i po prostu wymienie go?

Auto: 320d LCI Sedan.

Opublikowano
Zacznij najpierw od ściągnięcia boczka drzwi, żeby zobaczyć do dokładnie jest uszkodzone, byc może to jakaś pierdoła, którą mozna naprawić " domowym " sposobem
Opublikowano

nie szalej z zakupem całego mechanizmu

Ja tu kupowałem zestaw naprawczy http://www.automotoparts.eu/kBMW_E46.php

Zdejmij boczek jak pisał kolega wcześniej, delikatnie odklej te piankowe wyciszenie (bo z powrotem będziesz musiał je szczelnie przylepić) ...rozkmiń co padło ..i nie panikuj z tym że szyba ci opadnie ...zrób doraźne podparcie szyby z deseczki i czym prędzej zamawiaj zestaw naprawczy :)