Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przebieg bardzo ciekawy. Spróbuj zadzwonić do ASO i potwierdzić, bo mi się jakoś wierzyć nie chce, ale może cuda się zdarzają.

Numer podwozia WBAAT51014FW50348

Kod typu AT51

Typ 316TI (EUR)

Typoszereg E E46 (5)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COMP

Układ kierowniczy LL

Drzwi 3

Silnik N42

Pojemność skokowa 1.80

Moc 85

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor PISTAZIENGRUEN METALLIC (468)

Tapicerka STOFF/LEDER EUROPE/PISTAZIE (H3PI)

Data prod. 2003-06-03

Składanie Wyposażenie

S169A ABGASNORM EU3 Redukcja spalin EU 3

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S315A HECKSCHEIBENWISCHER Wycieraczka tylnej szyby

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S861A AENDERUNG CODIERDATENSATZ Zestaw danych bez EOBD

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S930A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGIGK. Dummy-SALAPA

S993A MODELLJAHRESCODE Kod dla roku modelu w numerze FG

Składanie Wyposażenie seryjne

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za pomoc. Ktoś jeszcze cos widzi?

Pozdrawiam

Widzę że jest zarejestrowany na ciężarowy, ma do lakierowania oba zderzaki i tylny prawy błotnik, przedni był już niudolnie lakierowany, brak komputera BC , brak halogenów i manualna klima, poproś o tak samo ładne zdjęcie fotela kierowcy jak to pasażera, chyba tyle.

Opublikowano

Kuźwa i standard, nawet w PL kupiony a trzeba zrobić z tego syf ogłoszenie.

Zero zdjęć pyska oko w oko, piękny fotel pasażera - przecież to podstawa, na nim opieramy ocenę zużycia i przebiegu :cool2:

No ale co tam - jest koło, nie ma płynu do spryskiwaczy :duh: i jest dywanik, mokry - co dopiero sprzedawca wyjechał z myjki.

Super.

Nie wiem co cię z nim urzekło.

Chyba tylko ten przebieg.

Opublikowano
Kuźwa i standard, nawet w PL kupiony a trzeba zrobić z tego syf ogłoszenie.

Zero zdjęć pyska oko w oko, piękny fotel pasażera - przecież to podstawa, na nim opieramy ocenę zużycia i przebiegu :cool2:

No ale co tam - jest koło, nie ma płynu do spryskiwaczy :duh: i jest dywanik, mokry - co dopiero sprzedawca wyjechał z myjki.

Super.

Nie wiem co cię z nim urzekło.

Chyba tylko ten przebieg.

OK jestem po oględzinach tego samochodu, I w odpowiedzi za pomoc opiszę co zobaczyłem.

Autem interesuję się tylko dlatego, że prowadzę działalność więc chciałem sobie odliczyć od niego vat no i ma kratkę, do tego jak zwykle kusił niski przebieg.

Wbrew pozoru w okolicach warszawy do 40 tysięcy nie ma za bardzo z czego wybierać z aut z "kratka". Auto zobaczyłem jakby przy okazji bo cały dzisiejszy dzień 11h jeździłem po warszawskich komisach i do słownie nic wartego uwagi nie znalazłem.

Auto nie posiada ksiązki serwisowej ale właściciel twierdzi, że przed zakupem sam dzwonił do aso (w 2012) i miało jakieś 30 tysięcy. Jest to do sprawdzenia. W każdym razie pod maską znalazłem nalepkę, że w pierwszy rok po zakupie zrobiło 12 tysięcy (wymieniony olej). A potem jakimś cudem przez 8 lat zanim sprzedawca ja kupił tylko 20.

Elementy do malowania: maska (duża rysa, gruba), 2x drzwi (obtarte lekko), oba zderzaki (obtarte lekko pęknięty tylni), prawe przednie nadkole (obtarte), prawe lusterko (obtarte), prawie tylne nadkole (obtarte), lewe przednie nadkole (lekko obtarte) -- Praktycznie auto całe do malowania. Pęknięta przednia szyba, nie działa wycieraczka tylnej szyby, szyba pasażera opuszcza się i trze o coś wydając dziwny dźwięk. Właściciel przyjechał i wymienił przy mnie 3 żarówki z przodu (bo akurat się spaliły).

Po włożeniu kluczyka nie gasła zółta kontrolka EML dopiero po odpaleniu silnika.

Silnik pracował poprawnie w zawieszeniu też raczej nic nie stukało ale dla pewności trzeba by takie auto dać do serwisu albo aso. Jazda próbna nie wykazała, żadnych niedociągnięć mechanicznych, może sprzęgło trochę wysoko łapało.

W środku brudno, walają się rożne śmieci, fotel kierowcy poniszczony i rozpruty w jednym miejscu (na szwach do zszycia).

Jutro wstawię zdjęcie od przodu auta ...ale takie od niechcenia bo i tak się strasznie na tym zawiodłem.

I teraz moje pytanie, gdybym upadł na głowę i jednak chciał kupić te auto to ile mógłbym zejśc na nim z ceny i gdzie w warszawie lub bardzo bliskich okolicach mógłbym puścić je na zaufany przegląd najlepiej z podpięciem samochodu aby sprawdzić ten cudowny przebieg?

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za pomoc i opinie.

PS. Z chęcią kupię pewne auto w warszawie lub bliskich okolicach.

Opublikowano

EML - jeśli samochód dużo stał, to musi pochodzić ażeby EML ci zgasł - ale niech inni forumowiczę się wypowiedzą.

Co do przebieg nie jest oryginalny - nawet jak na benzynę. Ostatnimi czasy naoglądałem się sporo kompaktów. Plus to co piszesz i cena nie jest wart tego auta...

Odpuść. Jeśli chcesz kompakta poszukaj granatowego auta w Zgierzu, też benzyna z tego co pamiętam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam pięknego compakta 2004r ale za 23tys zł, jeździł w rodzinie 2lata, jeszcze w środę dostał nowy olej , nowy hamulec ręczny i zlikwidowałem wyciek z pompy vacum, teraz nie boli go już nic, ale jeśli szukasz dobrej faktury a nie dobrego auta to faktycznie tak jak piszesz będzie trudno.

http://otomoto.pl/bmw-316-perfekcyjny-stan-C32278179.html

Opublikowano
Witam,

jest przed zakupem mojego pierwszego bmw, znalazłem autko z super niskim niewiarygodnym przebiegiem.

http://otomoto.pl/bmw-316-ti-salon-pl-C33115174.html

Prosiłbym o opinie na temat tego ogłoszenia, rozkodowanie Vin pozdrawiam serdecznie.

Cześć. Piszę do Ciebie odnośnie ostatniego na tę chwilę postu w tym wątku od 320SI odnośnie jego kompakta, który ma na sprzedaż. Jadę jutro do Kielc do 320SI i jeśli chcesz, to mogę obejrzeć dla Ciebie ten samochód, zrobić dodatkowe zdjęcia.

Na wstępnie zaznaczę, że ekspertem nie jestem, mogę Ci przekazać tylko subiektywne odczucia w kwestii wizualnego wyglądu i sposobu w jaki brzmi silnik i chodzi zawias.

Jeśli będziesz zainteresowany, daj znać.

Pozdrawiam,

Edek