Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie dziala mi fotel od kierowcy nie grzeje kostki sa podlaczone. U pasarzera dziala kostka jest podlaczona ale druga jest jakas taka puszka 2 cm na 2cm i odchodza dwakable na koncu z wtyczka i pasowalo by to wpiac ale nie wiem od czego to jest u kierowcy nie widze drugiej takiej puszki i wtyczki.. moze wstawie zdj jak zrobie jakos fajnie by bylo to zrobic by dzialalo..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Nie grzeje bo pewnie grzałka się przepaliła lub uszkodziła.

2. Do siedzenia powinny dochodzić 2 małe wtyczki, do słabszego grzania i mocniejszego.

3.Ta puszka jest od sterowania poduszki powietrznej i podłączona jest do maty w siedzeniu. W siedzeniu kierowcy tego nie ma bo wiadomo, że jak samochód jedzie to kierowca musi być :mrgreen:

Kostki%2520siedze%25C5%2584..jpg

PS. Kolega mnie uprzedził

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
dzieki za odp wlasnie mialem wstawic zdjecia i bym wstawil podobne do twoich.Wtyczki sa podlaczone w obu fotelach, a ten sensor od poduszki mowisz ze powinien byc podlączony u pasazera tylko no a umnie jest odlaczony co to oznacza? Kupilem auto wlasciciel mi mowil o tym ale no jak czegos nie wiem bede wstawiał posty dwa problemy juz pomogliscie rozwiazac :)
Opublikowano
kontrolka sie nie swieci. pisze ze poduszka jest w desce w kierownicy ale auto mialo przygode cos czuje przynajmniej poprzedni wlascieciel mi mowil ze uderzyl w znak poszla maska zderzak gril i lampa zrobil to poduszka nie wystrzelila wiec podejzewam ze pierwszy wlasciciel cos tu robil szkoda mu bylo na poduszki to ich nie wlozyl tak przypuszczam.. czyli na to wychodzi ze ten sensor moze byc sobie odlaczony.. nawet nie widac gdzie tam jest to wejscie zeby wtyczke wpiac nie moge dojzec..
Opublikowano
za bardzo nie jestem wtajemniczony w to powoli sie ogarniam.. Tylko powiedz mi jak bym kupil ten emulator podlaczyl w ta wtyczke to co sie zmieni co to ma za zadanie wzgledem ogrzewania fotela a poduszka? bo nie lape albo nie czytam ze zrozumieniem..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie świeci to olej to. Bo emulator zakłada się głównie po to żeby nie świeciło i układ był sprawny.

A żarówkę w liczniku od poduszek masz? :mrgreen:

To jest tylko od poduszek, nie ma nic wspólnego z ogrzewaniem stołków.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
jak wlaczam zaplon to wtdey powinno sie swiecic kontrolka? jesli tak to sie nie swieci. nie wiem czy jest lampka nie bede tego sprawdzal. a jak sprawdzic czy sa poduszki? zeby auta nie rozbierac komp potrzebny? czytam na forum to raczej trzeba podpiac pod kapa
Opublikowano
wogule to szukam jakie powinny byc kontrolki u mnie na tablicy co powinny pokazywac w tym modelu ale nic nie moge znalezc zeby taki opis byl pokazany
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kup sobie instrukcję obsługi na allegro :wink: Fajna rzecz.

Zegary%2520e36.jpg

Gdzieś kiedyś na forum była w pdfie poszukaj.

PS. na dole w prawym rogu jest kontrolka Air. jak jest sprawne wszystko to powinna się zaświecić na moment i zaraz zgasnąć. Jak nie sprawne to zaświecić się ponownie.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
dzieki taka instrukcja dobra rzecz tak byle byla cos poczytac sie dowiedziec.. nie zapala sie wogule takze podejzewam ze tych poduszek moze nie byc kiedys to sprawdze u mechanika.. ale dzieki za pomoc ponownie :8) :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro się nie zaświeca kontrolka to ktoś ją zwyczajnie usunął co by w oczy nie raziła i wcale nie musi oznaczać, że nie masz poduszek. Kontrolka jest po to żeby pokazywała awarię systemu np. nie podłączoną kostkę pod siedzeniem o której rozmawialiśmy wcześniej.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Wyjęcie żarówki u mnie nic nie dało panowie po zakupie auta miałem ten problem licznik jest tak zbudowany że po wyjęciu żarówki świeci sie dioda i dopiero po przerwaniu ścieżki gaśnie.Będę miał chwilę to zrobię i wrzucę foto abyście zobaczyli.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może być jak piszesz. Nigdy nie robiłem tego typu patentów więc nie wiem, myślałem ze jak się wyjmie żaróweczkę to już nie świeci- a to cwaniaczki pomyśleli :mrgreen:

To tak samo jak u mnie w drugim aucie kontrolka od pasów też mendy diodę wlutowali :mrgreen: .

Wracając do tematu to tak czy inaczej powinna mu się świecić skoro siedzenie ma nie podpięte.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
no dobrze mowisz faktycznie troche postudiowałem to to jednak doprowadze temat do konca bede sie wybieral do mechanika musze rozrusznik wyjac i wymienic bendysk bo sie ociera cos jak na zimnym go odpalem sam bym go wyjal ale czasu nie mam;).. tak to wszystko wporzadku dwie sprawy polacze żeby dwa razy nie jezdzic i sie zobaczy:)