Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.bimmerboost.com/content.php?4738-Here-are-the-first-BMW-i8-performance-test-numbers-0-60-in-3-8-seconds-1-4-mile-in-12-3-114-3380-pound-curb-weight

Wiec z miejsca jest szybsza niz M3 E92, z rolki porownywalnie, ale im szybciej tym wieksza przewaga M3,

I tak niezle jak na 3 cyl i elektryke

przyspieszenie 0-96km/h: 3.8s (wow), jakies 4.1-4.2 do setki

oraz 96-192km/h (60-120mph): 9.8s (czyli popularne 100-200, jakies 10.5s) - jak M3 DKG w przecietnych warunkach.

Wszystkie info na w linku... na mnie zrobilo to wrazenie

Opublikowano

Osiągi jak najbardziej OK :cool2:

W tej samej cenie jest R8 4,2 fsi q z stronikiem ( bez jest tańsze ) . Pewnie te audi będzie jego najlepszym odpowiednikiem no i osiągi są takie same ! No może BMW troszeczkę lepiej wypada .

http://media.caranddriver.com/files/2008-audi-r82008-audi-r8-short-take-road-test-test-results.pdf

Ale to i tak są tylko wyniki na papierze . Jak się nie przejadę to nie będę wiedział czy można zamienić v8 na r3 :mad2:

P.S.

Tutaj można porównać parę innych :

http://media.caranddriver.com/sitemap/files.html

Opublikowano

Jak pomysł na i3 bardzo mi się podoba to całkiem nie rozumiem entuzjazmu nad i8 :?:

Co z tych osiągów jeśli jedzie to z 3cylindrami? Nie czuje tego kierunku zupełnie.

Porsche 918 Spyder też z elektryką ale motor główny jakoś kupy sie trzyma

Jakby do i8 dali chociaż 4 cylindry może już inaczej bym to postrzegał bo mimo wszystko i8 chce być "sportowcem"

wujekwaldus - masz naprawdę świetną katapultę z rozsądnym do tych celów motorem 8 cylindrowym :!:

A cena za ten wynalazek już całkiem z innej bajki...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ja wam powiem ze od 120-140 w gore idzie jak rakieta. Jak doda gazu to mialem wrazenie ze stoje w miejscu a cislem do podlogi :|

Z trzech cylindrow takie osiagi to chyba niezle :)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W "auto moto"

jest porównanie i8 vs 991 carrera. (350ps, PDK)

(oczywiscie, dane te nalezy traktować z przmróżeniem oka :) )

i8:

0-40: 1.6

0-80: 3.5

0-100: 4.8

0-140: 7.9

0-180: 12.6

0-200: 15.7

991:

0-40: 1.4

0-80: 3.3

0-100: 4.7

0-140: 8.0

0-180: 12.7

0-200: 15.9

Nieźle jak na elektryczna zabawkę.

W cenniku pojawiły się też laserowe światła, 39 tyś pln - nic tylko brać - okazja :)

Opublikowano
W cenniku pojawiły się też laserowe światła, 39 tyś pln - nic tylko brać - okazja

Szkoda tylko , że tył dali od razu na diodach . Mogli zrobić tak jak w e60 , dopiero po lifcie :norty:

P.S.

Coś duża sprzedaż jest I8 bo u mnie już miesiąc obsunięcia mają ( nie moje )

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

slabo bo konkurencja silna ;)

Tak na prawde 12.4s to bardzo dobry czas jak na ta moc i predkosc koncowa 179km/h tez jest wysoka, 360konne 335i E92 robi ten dystans w 13.5 sekundy przy 172km/h

Takze uwazam ze I8 jest niczego sobie,

Jednak jest tez test w EVO (i8 vs carrera S)

i tutaj i8 robi juz 13.0s na 1/4 mili.

• Członkowie klubu
Opublikowano
tak też napisałem, w tym towarzystwie. Auto jest bardzo ciekawe, ale 911 pod względem dzwieku, wrazen i właściwości trakcyjnych to jednak inna bajka (chociaż nie jechałem i8 a jedynie 911 - bazuje ta opinie na recenzjach innych). i8 to chyba bardziej eco-friendly GT niż sportscar
Opublikowano
i8 to chyba bardziej eco-friendly GT niż sportscar

Masz racje, szkoda ze marketing BMW tak bardzo promuje ten samochod jako "nowoczesne sportowe auto" co jest totalna glupota....

Jako takie GT jest okej - mam nadzieje ze niedlugo bede mial okazje przejechac sie i8 ;)